У Черкасах після реконструкції відкрився театр імені Шевченка

У Черкасах після реконструкції відкрився театр імені Шевченка

Фото
Укрінформ
Черкаський академічний обласний український музично-драматичний театр ім. Т. Г. Шевченка відкрився після реконструкції.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство розвитку громад та територій.

У церемонії відкриття взяли участь міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов і голова Черкаської ОДА Олександр Скічко.

«Символічно, що відкриття драматичного театру, який носить ім’я велета української культури, Кобзаря - Тараса Шевченка, відбувається саме у день його народження, у його рідному краї - на Черкащині», - підкреслив Чернишов.

1 липня 2015 року в приміщенні Черкаського драмтеатру сталася масштабна пожежа. Вогонь охопив 500 квадратних метрів. Повністю згоріли глядацька зала та перекриття між поверхами, обвалився дах.

У міністерстві зазначили, що завершили реконструкцію завдяки програмі «Велике будівництво» Президента Володимира Зеленського, фінансуванню з Державного фонду регіонального розвитку та обласного бюджету. За шість років реконструкції театру використано 185,8 млн грн, у 2020-му році – фінансування ДФРР сягнуло 47,5 млн грн. Належним чином виконано всі роботи з реконструкції, змонтовано закуплене обладнання, протестована та налагоджена система протипожежної безпеки. Театр відповідає міжнародним стандартам за архітектурою, технічним обладнанням і дизайном.

Читайте також: Франківський драмтеатр розпочинає створення центру креативних індустрій

9 березня, на день народження Тараса Шевченка, у відновленому Черкаському драмтеатрі розпочинається новий театральний сезон.

«Наша глобальна мета – зручність і регіональна доступність культурних активностей. Близькість локацій до українців, які прагнуть долучатись до справжнього театрального мистецтва. Я переконаний, що будівництво та відновлення об’єктів саме культурної інфраструктури - театрів, музеїв, архітектурних пам’яток - є єдиним шляхом для збереження нашої української самоідентичності», – додав Олексій Чернишов.

Як повідомляв Укрінформ, у Черкасах завершили реконструкцію музично-драматичного театру ім. Т. Г. Шевченка.

Фото: zmi.ck.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-