Відомі спортсмени Львівщини записали ролик з поемою Шевченка

Відомі спортсмени Львівщини записали ролик з поемою Шевченка

Відео
Укрінформ
До 207-ї річниці від дня народження Тараса Шевченка відомі спортсмени Львівської області, переможці світових та континентальних змагань записали відео, декламуючи його поезію.

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОДА, передає Укрінформ.

У відеоролику, присвяченому річниці від дня народження Шевченка, уривок з поеми-послання «І мертвим, і живим...» декламували: багаторазовий чемпіон України з водного поло Костянтин Алєксєєв (ВК «Динамо» Львів); чемпіонка Європи з вільної боротьби Оксана Лівач; бронзовий призер чемпіонату світу до 23 років з вільної боротьби Данило Стасюк; чемпіонка світу з блискавичних та швидких шахів Аня Музичук; чемпіонка світу з класичних шахів Марія Музичук; багаторазовий чемпіон України з волейболу (ВК «Барком-Кажани» Львів) Юрій Семенюк; чемпіон Європи з карате серед чоловіків Станіслав Горуна та багаторазова чемпіонка України з велосипедного спорту на треку Соломія Лукачук.

У Львові представники влади та громадськості вшанували пам'ять Кобзаря покладанням квітів до пам’ятника поетові. Усі присутні у супроводі хорової капели «Дударик» виконали «Реве та стогне Дніпр широкий».

Читайте також: У Краматорську погруддя Шевченка вдягли у вишиванку

Як повідомляв Укрінформ, 9 березня, в день народження Тараса Шевченка, Держкіно представило в інтернеті науково-популярну стрічку Тараса Ткаченка та Сергія Сотниченка «Кобзар. Історія однієї книги», прем’єра якої відбулася у 2014 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-