Рідні дівчинки, яка загинула в парку Запоріжжя, зібрали мітинг під міськрадою

Рідні дівчинки, яка загинула в парку Запоріжжя, зібрали мітинг під міськрадою

Фото
Укрінформ
Сьогодні, 9 березня, виповнився рівно рік, як у результаті падіння дерев'яної скульптури ведмедя, загинула 8-річна Аня Ждан.

Батьки дівчинки вимагали від влади відзвітувати про результати проведеного службового розслідування, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Кілька десятків людей зібралися під стінами Запорізької міськради. В руках вони тримали портрет Ані та її малюнки. До мерії вийшли, щоб дізнатися, чи притягнули до дисциплінарної відповідальності керівників комунального парку "Дубовий Гай", де 8 березня 2020 року сталась трагедія.

У Запоріжжі рідні і близькі 8-річної Ані Ждан, яка загинула в парку, вийшли на мітинг під стіни міськради / Фото: Дмитро Смольєнко. Укрінформ

"Прошу озвучити інформацію за результатами службового розслідування, чи притягнуто до дисциплінарної відповідальності винних і що, власне, було зроблено в парку за останній рік у плані забезпечення безпеки", - сказав батько загиблої дівчинки Олександр Ждан.

За словами адвоката Ірини Вишняк, у суді справа розглядається вже майже рік. Обвинувачені - директор КП і його заступник.

"Є два обвинувальні акти і їх направили до суду. Заступник директора (його звинувачують у порушенні правил безпечної експлуатації, в результаті чого загинула 8-річна Аня Ждан, ч.2 ст. 275 КК України) на судові засідання ходить справно. Директор парку (його звинувачують у службовій недбалості, що призвела до тяжких наслідків ч.2 ст. 367 КК України) з'являвся на засіданнях всього 2-3 рази. Засідання переносяться. Що стосується службового розслідування, то в рамках трудового законодавства ніхто не був притягнутий до відповідальності. Чиновники кажуть, що не було підстав. Директор звільнений за згодою сторін", - говорить Вишнякова.

До мітингувальників вийшли заступник міського голови Володимир Волобуєв і керуючий справами виконкому міськради Роман Омелянович. Вони всіляко намагалися уникнути відповідей, а на питання про адмінвідповідальність, заявили, що все є в матеріалах кримінальної справи.

Читайте також: У Запоріжжі на дитину впав пляжний грибок, відкрили кримінальне провадження

"Скульптури, в тому числі й та, що впала на дитину, демонтовані. Вони є речовими доказами. У парку перебувати безпечно, але батьки повинні стежити за дітьми", - заявив Волобуєв.

Рідні та близькі Ані Ждан заявили, що хочуть, щоб парк був безпечним для дітей, і триматимуть на контролі хід розслідування.

Як раніше повідомлялося, 8 березня в парку "Дубовий Гай" на 8-річну Аню Ждан впала дерев'яна скульптура ведмедя, яка, як виявилося, не була закріплена. 9 березня Аня померла в лікарні, не опритомнівши. Правоохоронці першому вручили підозру заступнику директора парку, а директору парку - через місяць. Запорізька мерія запропонувала батькам загиблої дівчинки 100 тисяч гривень матеріальної допомоги, але вони відмовилися.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-