У Лозовій поновили денне водопостачання - відкривають школи

У Лозовій поновили денне водопостачання - відкривають школи

Укрінформ
У м. Лозова на Харківщині, де ще наприкінці лютого сталися аварії на старому водогоні, вода подаватиметься вдень, в школах відновлюються заняття.

Про це повідомляється на сторінці Лозівської міської територіальної громади у Фейсбуці, передає Укрінформ. 

За словами директора ДП «Лозоваводосервіс» Володимира Кириченка, в Лозовій, частині Панютиного та Домасі воду вимикатимуть тільки вночі. Запланована санація аварійної ділянки водогону під залізницею КП «Харківводоканал», на балансі якого знаходиться водогін, почнеться наступного тижня.

Усі освітні заклади з 10 березня повертаються до роботи у штатному режимі, зазначили в управлінні освіти, молоді та спорту територіальної громади.

Як повідомляв Укрінформ, у Лозовій склалася критична ситуація з водопостачанням. На водогоні Краснопавлівка – Лозова, починаючи з 22 лютого, сталося кілька аварій. Два дні місто жило без води, потім її почали подавати за графіком. З 3 березня загальноосвітні заклади перевели на дистанційну форму навчання, в дошкільних – працювали лише чергові групи.

Читайте також: У Лозовій ліквідували аварію, але воду поки даватимуть погодинно

Проєкт реконструкції водогону, який експлуатується майже 40 років, розроблений, але ще не пройшов експертизу. Попередня вартість робіт – 754 млн грн. Таких грошей у місцевому бюджеті немає.

Голова Харківської облдержадміністрації Айна Тимчук 4 березня повідомила, що на чергову сесію обласної ради, яка відбудеться 11 березня, винесуть питання про виділення з обласного бюджету 5 млн грн на проведення ремонтних робіт.

Фото: realwire.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-