Зеленський: Ми зараз готуємо 1600 інфраструктурних проєктів у кожне село

Зеленський: Ми зараз готуємо 1600 інфраструктурних проєктів у кожне село

Укрінформ
Для відродження українського села насамперед необхідно подбати про робочі місця та відновлення інфраструктури в сільській місцевості, робота в цьому напрямку вже розпочалася.

Про це сказав Президент Володимир Зеленський в інтерв’ю українським телеканалам у межах Всеукраїнського форуму «Україна 30. Культура, медіа, туризм» у Києві, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу глави держави.

«Ми зараз готуємо 1600 інфраструктурних проєктів у кожне село. Програма поки що розрахована на 9-10 років. Половину, 500-600, ми зробимо за найближчі три з половиною – чотири роки», – сказав Зеленський.

Він констатував, що молодь та люди працездатного віку нині залишають села через відсутність роботи. Поступово занепадають також інші галузі життєдіяльності сільських населених пунктів, адже людям старшого та похилого віку не потрібні дошкільні та шкільні освітні заклади тощо.

Читайте також: На Чернігівщині реалізують 8 проєктів «Великого будівництва»

Глава держави зауважив, що влада вже здобула перший досвід з відновлення життя в селах поблизу контрольних пунктів в’їзду-виїзду (КПВВ) на лінії розмежування у Щасті, Новотроїцькому, Станиці Луганській. Там було організовано роботу центрів адмінпослуг, банківських та поштових відділень, магазинів, аптек, і люди, у тому числі з сусідніх сіл, їх активно відвідують.

Як розповів Президент, на прикладі цих КПВВ можна побачити, які послуги працюють, а чого не вистачає й варто додати. Зокрема, йдеться про облаштування інформаційних центрів, де не лише надаватиметься необхідна інформація, а й проводитимуться різноманітні заходи, зон відпочинку, паркових зон та дитячих майданчиків.

Зеленський зазначив, що реалізація таких проєктів може бути профінансована коштом спонсорів або за підтримки бізнесу.

За словами Президента, окремо для села також розробляються економічна програма, програма з розвитку АПК, пов’язана з малими фермерськими господарствами та їхньою підтримкою, програма розвитку тваринництва.

«Вважаю, що ми піднімемо цю реформу. Треба багато грошей, але у нас велике бажання», – наголосив Зеленський.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-