У «червоних» Чернівцях дозволили роботу найбільшого в регіоні Калинівського ринку

У «червоних» Чернівцях дозволили роботу найбільшого в регіоні Калинівського ринку

Укрінформ
Під час акції протесту підприємців Калинівського ринку міський голова Чернівців Роман Клічук заявив, що від завтра найбільший комунальний ринок міста відновлює свою роботу.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У четвер ми написали звернення до обласної комісії ТЕБ та НС з проханням дати роз'яснення по прийнятому протоколу щодо карантину червоної зони. Адже у пункті 9 рішення держкомісії з питань ТЕБ та НС є заборона роботи непродовольчих ринків, але не вказано щодо роботи ринків змішаного типу, яким є наш комунальний Калинівський ринок. Насправді ми так і не дочекалися роз'яснення і тому приймаємо рішення, що відкриваємо ринок із завтрашнього дня", - сказав Роман Клічук.

Читайте також: Чернівецька ОДА закликала публічних осіб вакцинуватися від COVID-19

Пікетувальники із оплесками сприйняли слова мера міста. Водночас він попросив людей не забувати, що коронавірус не відступає, тому варто дотримуватися усіх санітарно-епідеміологічних норм.

Як повідомляв Укрінформ, з понеділка, 1 березня, у Чернівецькій області почав діяти червоний рівень епідемічної небезпеки.

Вранці, 9 березня кілька десятків підприємців Калинівського ринку зібралися на акцію протесту біля Чернівецької міськради. Люди вимагають дозволити їм працювати в умовах карантину червоної зони.

Кілька десятків підприємців Калинівського ринку зібралися на акцію протесту біля Чернівецької міськради/ Фото: Віталій Олійник

В Україні за минулу добу, 8 березня, зафіксували 3261 новий випадок COVID-19, померли 76 людей. З початку пандемії на коронавірус захворіли 1 410 061 особа.

У Чернівецькій області зафіксували 59 134 випадки інфікування COVID-19. Із них 46 274 пацієнти одужали, 1097 людей померли.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-