У дитсадку на Харківщині - спалах кишкової інфекції

У дитсадку на Харківщині - спалах кишкової інфекції

Укрінформ
У селі Слобожанське Чугуївського району на Харківщині стався спалах кишкової інфекції – захворіли 6 дітей, двоє з них госпіталізовані.

Про це повідомив Харківський обласний лабораторний центр МОЗ України, передає Укрінформ.

«За період з 5 по 9 березня було зареєстровано 6 випадків захворювання серед дітей Слобожанського комунального закладу дошкільної освіти (ясла-садок) №3», - йдеться у повідомленні..

За інформацією закладів охорони здоров’я, 4 дітей перебувають на амбулаторному лікуванні, 2 - госпіталізовані.

Попередні діагнози, за даними лабцентру: в однієї дитини - ГРВІ, харчова токсикоінфекція під питанням, у трьох – гострий гастроентероколіт, у двох – харчова токсикоінфекція, ротавірусна інфекція під питанням. За даними медиків, основними клінічними проявами захворювання є підвищення температури, діарея, блювота, слабкість. Стан дітей оцінюється як середнього ступеня важкості.

Читайте також: У тернопільському дитсадку - спалах кишкової інфекції

У дитсадку провели первинне епідеміологічне розслідування з опитуванням батьків хворих дітей і медичних працівників, до яких вони звертались за медичною допомогою та санітарно-епідеміологічне обстеження закладу, зробили дезінфекцію у всіх приміщеннях. Епідеміологи відібрали проби питної води та змивів з об’єктів навколишнього середовища, взяли аналізи в персоналу та контактних дітей.

Поліція відкрила кримінальне провадження через спалах кишкової інфекції в дитсадку. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-