У Запоріжжі на Марші жінок вимагали відкрити притулок для жертв домашнього насильства

У Запоріжжі на Марші жінок вимагали відкрити притулок для жертв домашнього насильства

Фото
Укрінформ
У Запоріжжі 8 березня представники 15 громадських організацій провели Марш жінок та взяли участь в акції "Дивись, куди тиснеш".

Учасники вимагали створити у місті притулок для постраждалих від домашнього насильства, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Під час Маршу близько 100 чоловіків та жінок пройшли центральним проспектом міста до Запорізької міської ради з плакатами "8 Березня не день квітів", "Це не ми багато хочемо, це нам багато забороняють", "Я за світ без насильства", "Хочу рівних можливостей", "У пандемії жіноче обличчя".

У Запоріжжі жінки вимагають створити притулок для постраждалих від домашнього насильства / Фото: Дмитро Смольєнко, Укрінформ

"Пандемія COVID-19 суттєво вплинула на життя людей в усьому світі, змінила звичний ритм функціонування суспільства, загострила соціальні проблеми та спричинила появу нових викликів. Найбільше негативні наслідки пандемії позначилися на жінках: вони частіше втрачали роботу, ставали жертвами домашнього насильства, змушені були йти у неоплачувані відпустки через дистанційне навчання дітей", - сказала організатор Маршу Ганна Чернова.

Читайте також: Марш жінок у Києві вимагав ратифікувати Стамбульську конвенцію

Учасники акції звернулися до обласної та міської рад і запропонували співпрацю з метою ратифікації Стамбульської конвенції, збільшення соціальної допомоги матерям, що виховують дітей, та додаткової підтримки дітей з інвалідністю, відкриття державних шелтерів для жінок, які зазнають домашнього насилля.

На площі перед будівлею міськради учасники Маршу долучились до акції "Дивись, куди тиснеш", учасники якої вимагали відкрити у Запоріжжі притулок для потерпілих від домашнього насильства. Торік понад 750 людей підписали петицію із закликом відкрити шелтер, проте депутати міськради цю ідею не підтримали.

"24 депутати проголосували проти створення (притулку - ред.). Це абсурдно, бо це - норма закону України, це - норма Стамбульської конвенції, і депутати не можуть голосувати проти документів, які є важливими для держави. Такий заклад має бути. Він має бути секретним та спеціалізованим", - наголосила автор петиції Ірина Куратченко.

Читайте також: В Україні запустили сайт для жертв домашнього насильства

Організатори акції зробили "банер пошани" із фотографіями цих 24 депутатів та зачитали 6 історій жертв домашнього насильства. Вони закликали депутатів переглянути своє рішення і підтримати петицію.

В обох заходах взяли участь близько 270 осіб. Порядок забезпечували поліцейські та військовослужбовці Нацгвардії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-