У Харкові відбувся «Марш жіночої солідарності» на підтримку медиків та волонтерок

У Харкові відбувся «Марш жіночої солідарності» на підтримку медиків та волонтерок

Фото, відео
Укрінформ
У Харкові у Міжнародний жіночий день відбувся "Марш жіночої солідарності".

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Традиційний, шостий за ліком марш цього разу присвячений жінкам-медикам та волонтерам, які борються з пандемією коронавірусу. Участь у заході взяли й чоловіки. Учасники несли великий банер "Вільні жінки - вільна країна" та плакати "Свобода - рівність - сестринство!", "Рівна праця - рівна оплата!", "Мої права - не жарт!", "Я не квіточка", "Я не кицька", "Я не тьолочка", "Моє тіло - моє діло!" та інші.

Марш жіночої солідарності у Харкові / Фото: В’ячеслав Мадієвський, Укрінформ

Деякі учасниці маршу надягли білі халати, аби нагадати, що під час пандемії постраждали чимало жінок-лікарів та медсестер.

Читайте також: Марш жінок у Києві вимагав ратифікувати Стамбульську конвенцію

Як зазначила представниця ГО "Сфера" і менеджер проєкту "Марш жіночої солідарності" Анастасія Попова, торік марш зібрав близько 800 учасників, а цього року їх менше через карантинні обмеження. Проте всі вони в масках і дотримуються дистанції.

"Цей марш - реальна можливість продемонструвати свою солідарність з жінками, які, незважаючи на ризики, завжди поряд з хворими, рятують та допомагають у боротьбі з інфекцією. У регіоні, як і у цілому в країні, дві третини працівників у сфері медицини - жінки, тому саме до них наша повага та солідарність", - сказала вона.

Попова додала, що марш відкриє програму "Тижнів жіночої солідарності" — соціально-освітнього проєкту, присвяченого розвитку руху жінок за свої права та свободи. Впродовж місяця в його межах у Харкові заплановані дискусії, лекції, кінопокази.

Читайте також: В Україні понад 46% ФОПів-жінок: у яких сферах вони працюють

Колону, яка йшла головною вулицею міста до площі Конституції, дорогою несподівано перестріли близько 20 активістів громадської організації "Традиції та порядок". Як пояснив один з них, це контракція на підтримку традиційних сімейних цінностей. Час від часу ці чоловіки голосно скандували: "Патріархат вас любить!"

На площі Конституції учасники маршу поклали квіти до скульптури жінки - символу Незалежності.

Порядок під час акції охороняли 300 поліцейських та 200 бійців Нацгвардії, кінологи з собаками. Інцидентів не було.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-