На Донеччині почали відновлювати газопостачання - Кириленко

На Донеччині почали відновлювати газопостачання - Кириленко

Укрінформ
Голова Донецької облдержадміністрації Павло Кириленко повідомив про часткове відновлення газу на котельнях "Донецьктеплокомуненерго".

Про це він написав у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Відновлюємо постачання газу на котельнях КП "Донецьктеплокомуненерго". Вже запустили котельні у Слов’янську (№№6,12), Лимані (№4, 10), Волновасі, Краматорську та інших населених пунктах області... Процес триває", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Постачальник тепла на Донеччині залишився без газу через борги

Кириленко наголосив, що відключення було здійснено ПАТ "Донецькоблгаз" незаконно - всупереч Постанові Кабінету Міністрів України від 14 листопада 2018 року № 942 (“Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 18 червня 2014 р. № 217 і від 19 жовтня 2018 р. № 867”) та меморандуму, який за ініціативою Президента України був укладений 9 лютого між урядом, Асоціацією мерів міст України, НКРЕКП та Нафтогазом.

Читайте також: Нафтогаз закликає «відкрити кран» постачальнику тепла на Донеччині

"До справи захисту інтересів мешканців долучилися і правоохоронці. Після неодноразових скарг жителів області до поліції, правоохоронцями були проведені слідчі дії, після яких працівниками КП «Донецьктеплокомуненерго» були демонтовані незаконно встановлені пломби та - як наслідок - припинені незаконні дії Донецькоблгазу. Не дозволимо власникам Донецькоблгазу та їхнім політичним поплічникам з явно не проукраїнською позицією маніпулювати та переводити у політичну площину питання життєзабезпечення області", - написав Кириленко, додавши, що вже відновлено роботу 48 котелень.

Читайте також: У ситуації з припиненням газопостачання на Донеччині є два аспекти - глава ОДА

Як раніше повідомляло агентство, ПАТ "Донецькоблгаз" з суботи (06.03.2021 р.) припинив газопостачання на об'єкти ОКП "Донецьктеплокомуненерго" через заборгованість.

Згідно з документами, оприлюдненими на сайті ПАТ, сума заборгованості "Донецьктеплокомуненерго" становить 1 548 266 464 гривень. Аби постачання газу поновилося, боржник має виплатити щонайменше 302,13 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-