Голові Закарпатської ОДА доручили встановити причини COVID-спалаху в області

Голові Закарпатської ОДА доручили встановити причини COVID-спалаху в області

Укрінформ
Очільник Закарпатської області, де з 8 березня встановлюється червоний рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19, має проаналізувати причини зростання захворюваності в регіоні та в разі необхідності прийняти відповідні кадрові рішення.

На цьому наголошувалося на позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 6 березня, передає Укрінформ із посиланням на Урядовий портал.

"Голові Закарпатської облдержадміністрації доручено забезпечити дотримання відповідних обмежувальних протиепідемічних заходів, а крім того, проаналізувати причини зростання захворюваності в області та в разі необхідності прийняти відповідні кадрові рішення", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, за результатами заслуханих доповідей та з урахуванням обговорення Комісією ТЕБ та НС вирішено встановити з 00 години 00 хвилин 8 березня 2021 р. червоний рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19 на території Закарпатської області.

Так, заступник міністра охорони здоров’я - головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко поінформував учасників засідання, що третій день поспіль у Закарпатській області спостерігається перевищення визначених постановою Кабінету Міністрів індикаторів.

«Зокрема, (показник) щодо рівня госпіталізації понад 60 на 100 тисяч населення. В області маємо впродовж 3-х днів 90, 92 і 94 випадки госпіталізації на 100 тисяч населення. Також маємо великий коефіцієнт інфікування. Крім того, завантаженість ліжок з киснем понад 65%. Це все дає підстави встановити на території області червоний рівень», - наголосив Ляшко.

Він також зазначив, що Закарпаття – одна з небагатьох областей, які не виконали доручення уряду та Комісії ТЕБ та НС та не забезпечили 80% перепрофільованих ліжок під лікування COVID-19 централізованим постачанням кисню або кисневими концентраторами. Сьогодні в регіоні цей показник становить 66%. Також менші від необхідних показники в Івано-Франківській області – 74%, Одеській – 70%, Рівненській – 72%, Чернівецькій – 78% та в Києві – 78%.

Читайте також: ВООЗ опублікує звіт про «коронавірусне» розслідування в Ухані після 15 березня

У цьому зв'язку Комісія ТЕБ та НС доручила головам Закарпатської, Івано-Франківської, Одеської, Рівненської, Чернівецької обласних та Київської міської держадміністрацій вжити невідкладних заходів щодо забезпечення подачею кисню не менш як 80 відсотків ліжкового фонду, відведеного для госпіталізації хворих на COVID-19, та про результати поінформувати Кабінет Міністрів упродовж тижня.

Водночас за словами Ляшка, ситуація в Києві відповідає показникам для помаранчевої зони, наразі причин переведення столицю в червону зону немає.

Як повідомлялося, червоний рівень епідемічної небезпеки діє з 26 лютого в Івано-Франківській області, з 1 березня - на території Чернівецької області, а з 3 березня - в Житомирській області.

В Україні від початку пандемії лабораторно підтверджено 1 394 061 випадок зараження коронавірусом, зокрема за добу 9144.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-