Усі КПВВ збираються облаштувати до кінця року

Усі КПВВ збираються облаштувати до кінця року

Укрінформ
Передати на баланс єдиного держпідприємства усі КПВВ Донбасу і Херсонській області та привести їх у належний стан — таке завдання на цей рік Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Про це повідомив заступник глави Мінреінтеграціі Ігор Яременко у програмі "На самом деле: Крым" телеканалу "Дом".

Він зазначив, що на сьогодні усі контрольні пункти в'їзду-виїзду (КПВВ) знаходяться у різних розпорядників, тому їх неможливо обслуговувати комплексно.

"Там не може комплексно здійснюватися робота з ремонту, підтримки, надання необхідних послуг, прибирання, врешті-решт", — навів приклади Ігор Яременко.

У зв'язку з цим наприкінці минулого року при Мінреінтеграціі було створено Державне підприємство "Реінтеграція і відновлення". На баланс даного підприємства переведуть усі КПВВ, як уздовж лінії зіткнення на сході, так і вздовж адміністративного кордону між Херсоном і Кримом.

Читайте також: COVID-вакцинацію планують проводити на КПВВ біля Криму

"Наше завдання — за цей рік забрати до себе все КПВВ, привести їх у належний стан і належним чином їх утримувати", — підкреслив заступник міністра.

Основна проблема при облаштуванні КПВВ — обмеження бюджету. У цьому напрямку Мінреінтеграціі співпрацює з іноземними партнерами та донорами. Таке спільне фінансування проєктів дає результати.

Так, минулого року вдалося з нуля побудувати КПВВ "Щастя" у Луганській області, відкрити сервісну зону на КПВВ "Новотроїцьке" у Донецькій області.

Читайте також: Якщо паспорт прострочений чи недійсний: юристка пояснила, як перетинати КПВВ

"Цього року насамперед плануємо зосередитися на КПВВ "Чонгар" і відкрити там нову сервісну зону. Ми над цим зараз працюємо. Ми також будемо продовжувати розвивати КПВВ "Каланчак"", — розповів про плани Яременко.

Як відомо, в Україні створені десять КПВВ: чотири — у Донецькій області ("Мар'їнка", "Майорське", "Новотроїцьке", "Гнутове"), три — у Луганській ("Станиця Луганська", "Щастя", "Золоте"), три — на адміністративному кордоні з Кримом ("Каланчак", "Чонгар", "Чаплинка").

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-