На Чернігівщині реалізують 8 проєктів «Великого будівництва»

На Чернігівщині реалізують 8 проєктів «Великого будівництва»

Укрінформ
У поточному році на Чернігівщині, в межах національної програми "Велике будівництво", планують реалізувати 8 проєктів, на які з держбюджету виділять майже 85 млн грн.

Про це повідомив департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської ОДА, передає Укрінформ.

"Загалом у цьому році за кошти Державного фонду регіонального розвитку у Чернігівській області планується реалізувати 8 проєктів. Для цього з державного бюджету буде виділено 84,7 млн гривень", - ідеться у повідомленні.

Зазначається, що п’ять проєктів уже схвалені комісією Мінрегіону, ще три будуть презентовані найближчим часом.

У переліку схвалених - реконструкція та будівництво шкіл у селах Кіпті та Григорівка Бахмацького району відповідно; реконструкція хірургічного корпусу обласної лікарні (лор-відділення); капітальні ремонти стадіонів у містах Носівка та Борзна.

Ще три проєкти передбачають реставрацію Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм, капітальний ремонт гімназії ім. Васильченка в місті Ічня і реконструкцію будівлі обласного молодіжного центру (колишній кінотеатр ім. Щорса) задля створення там хабу соціального партнерства та інституційного розвитку.

Читайте також: Цьогоріч відремонтують дорогу біля КПВВ «Чонгар»

Як повідомляло агентство, торік у межах "Великого будівництва" на Чернігівщині збудували або реконструювали 14 соціальних об’єктів - 4 школи, 5 дитсадків і 5 спортивних споруд. На реалізацію відповідних проєктів витратили понад 90 млн грн. Більш ніж половину фінансування (майже 54 млн грн) забезпечив державний бюджет.

Національний проєкт "Велике будівництво" був ініційований восени 2019 року президентом Володимиром Зеленським. Мета програми - будівництво необхідних об’єктів інфраструктури, а також доріг по всій Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-