Будівельні роботи на запорізьких мостах тривають цілодобово

Будівельні роботи на запорізьких мостах тривають цілодобово

Укрінформ
Автотранспортна магістраль через річку Дніпро у Запоріжжі, до складу якої входять два позакласних мостових переходи, тривають цілодобово.

Про це Укрніформу, повідомили у пресслужбі Служби автомобільних доріг у Запорізькій області.

«24/7 - саме в такому режимі ведуться роботи на будівництві автотранспортної магістралі через Дніпро в Запоріжжі, до складу якої входять два позакласних мостових переходи», - зазначають у відомстві.

Роботи на будівництві мостів у Запоріжжі йдуть цілодобово одночасно на 8 об'єктах, наразі в Кривій Бухті вже зібрані дві секції прогонової будови вантового мосту, йде укрупнення третьої секції. Всього на будівництві задіяно 389 працівників генерального підрядника і субпідрядних підприємств. Роботи ведуться як на балковому мосту, у низовій його частині, так і на головній споруді - вантовому мосту.

Зокрема, незабаром на низовій частині балкового мосту підрядники почнуть перший етап поздовжнього насування прогонової будови, а на підходах до балкового мосту ведуться роботи з укрупнення прогонових будов.

На підходах до вантового мосту мостобудівники виконують роботи з влаштування основи під тимчасові опори. Для цього на глибину 7 метрів вже занурені дві палі для однієї тимчасової опори, йде підготовка до занурення двох паль для другої опори.

Також на вантовому мосту за допомогою найбільшого в Європі плавучого крана LK-800 вже встановлені дві тимчасові монтажні опори. Активні підготовчі роботи йдуть з облаштування з'їздів з вантового мосту. Паралельно ведуться роботи і на залізничному шляхопроводі, що веде до мосту Преображенського з боку вулиці Тюленіна.

Читайте також: У Запоріжжі збирають секції 660-метрового вантового мосту

Як повідомлялось, вантовий міст у Запоріжжі буде одним з найвищих в Україні, адже висота пілонів, які триматимуть міст – 166 метрів.

Запорізький міст — це магістраль безперервного руху завдовжки понад 9 км, яка складається з шести транспортних розв’язок, у складі яких 27 штучних споруд, у тому числі два позакласні мости з окремими спорудами під кожний напрямок руху. Історії будівництва мосту – 16 років.

У межах національної програми «Велике будівництво», ініційованої Президентом Володимиром Зеленським, в 2020 році спорудження запорізьких мостів було відновлено. У лютому минулого року переможцем тендеру на будівництво об’єкту було визначено турецьку компанію. Загальна вартість проєкту – 11,9 млрд грн (з ПДВ).

Нещодавно заступник голови Офісу Президента, координатор програми «Велике будівництво» Кирило Тимошенко повідомив про те, що добудову Дарницького мосту в Києві проведе Укравтодор, роботи розпочнуться вже влітку і будуть закінчені до кінця року. Всього ж у 2021 році у рамках "Великого будівництва" будуть побудовані і відремонтовані 150 мостів по всій країні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-