У лабораторії ВООЗ перевіряють на «британський» штам аналізи хворих із Буковини

У лабораторії ВООЗ перевіряють на «британський» штам аналізи хворих із Буковини

Коронавірус
Укрінформ
Зразки аналізів хворих пацієнтів із Чернівецької області направили до лабораторії ВООЗ, яка визначить, чи є в них так званий британський штам коронавірусу.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила головна санітарна лікарка Буковини Наталія Гопко.

"Ми очікуємо результатів дослідження у референс-лабораторії ВООЗ. Власне, і з приводу наявності чи відсутності так званого британського штаму коронавірусу. До того, як ми отримаємо ці результати, робити будь-які припущення необґрунтовано. Бо виражених якихось клінічних особливостей немає. Із тих відомостей, які ми маємо, цей новий мутований вірус швидше передається. Все інше таке ж, як і при нині відомих штамах коронавірусу", - сказала в.о. директора обласного лабораторного центру МОЗ.

За її словами, профілактика і заходи застереження при циркуляції нового для України штаму коронавірусу будуть такі ж - дистанціювання, носіння маски, гігієна рук, залишатись вдома при перших ознаках вірусного захворювання. Ніяких змін не передбачається вносити і до тактики лікування.

"Тобто, все, що робимо, робитимемо і далі. Сподіваюся, що не пізніше, ніж за тиждень-два ми матимемо результати щодо підтвердження чи спростування циркуляції у нас "британського" штаму коронавірусу", - додала Гопко.

Читайте також: «Червона» зона: влада Чернівців проситиме дозволити роботу промислових ринків

Вона розповіла, що досі епідеміологи виявляли на території області два генотипи коронавірусу – це B1 та B1.1, які циркулювали у країнах Європи.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні за минулу добу, 4 березня, зафіксували 10 155 нових випадків COVID-19, померли 172 людини. З початку пандемії на коронавірус захворіли 1 384 917 осіб.

Читайте також: У Чернівцях ресторатори вийшли на «карантинний» пікет

У Чернівецькій області за весь час пандемії зафіксували 57 315 випадків інфікування COVID-19. Із них 45 718 пацієнтів одужали, а 1060 людей померли.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-