Мільйонний хабар: податківця з Тернопільщини відправили під варту

Мільйонний хабар: податківця з Тернопільщини відправили під варту

Укрінформ
Начальнику Державної податкової інспекції в Тернопільській області, що вимагав та отримав 1 млн грн хабара через посередника, обрано запобіжний захід - тримання під вартою із правом внесення застави.

Про це передає Укрінформ із посиланням на повідомлення пресслужби обласної прокуратури.

«Личаківським районним судом Львова обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою з визначенням суми застави у розмірі 681 тис. грн начальнику районної ДПІ ГУ ДПС в Тернопільській області, підозрюваному в одержання неправомірної вигоди службовою особою в особливо великих розмірах», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: У Румунії посадили за корупцію дочку Басеску

Зазначається, що прокурор наполягав на заставі у 2 млн грн, проте суд визначився із розміром у 300 неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Як повідомляло агентство, начальник районної податкової інспекції в Тернопільській області вимагав у місцевого підприємця 1 млн грн неправомірної вигоди.

За цю суму посадовець обіцяв зменшити розміри штрафних санкцій за порушення податкового законодавства та не скеровувати результати перевірок до правоохоронних органів для реєстрації кримінального провадження.

Правоохоронці задокументували факт отримання хабара податківцем через посередника, якому суд обрав запобіжний захід у виді тримання під вартою з визначенням суми застави 454 тис. грн.

Читайте також: НАБУ завершило слідство у справі отримання хабаря ексголовою Чернігівської РДА

Триває розслідування, що здійснюють слідчі ДБР, розташованого у Львові, за процесуального керівництва Тернопільської обласної прокуратури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-