Депутата виключили з фракції «ЄС» за виступ російською мовою

Депутата виключили з фракції «ЄС» за виступ російською мовою

Укрінформ
Депутата Харківської обласної ради Олександра Дорошенка виключили з фракції «Європейської солідарності» за виступ під час сесії російською мовою.

Про це повідомляється на сторінці обласного осередку політичної партії у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Одразу по завершенню позачергової сесії Харківської обласної ради відбулося засідання депутатів обласної фракції, на якому розглядалася ситуація, пов’язана з виступом депутата Олександра Дорошенка в сесійній залі мовою держави-агресора з подальшим ігноруванням зауважень з боку депутатського корпусу. За підсумками зібрання у зв’язку з відсутністю аргументованих пояснень та розбіжністю ідеологічних засад між Дорошенком та партією було вирішено виключити депутата з фракції за порушення Закону про мову для застосування в подальшому процедури імперативного мандату», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Майже половина українців у побуті спілкується рідною мовою

Відомо, що Дорошенко виступав на сесії, коли розглядалося питання про виконання програми соціально-економічного розвитку. Депутати зробили йому зауваження та попросили «говорити державною».

Депутат на це заявив, що розмовлятиме «на том языке, на котором я лучше и увереннее себя чувствую» та продовжив виступ російською.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-