Копитні у Чорнобильському заповіднику добре пережили зиму

Копитні у Чорнобильському заповіднику добре пережили зиму

Фото
Укрінформ
У Чорнобильському заповіднику копитні тварини, які мусять добувати їжу з-під снігу, задовільно перенесли зимівлю.

Про це повідомляє у Фейсбуці Чорнобильський радіаційно-екологічний біосферний заповідник, передає Укрінформ. 

"Проаналізувавши чимало слідів копитних на заповідній території, науковці Чорнобильського заповідника дійшли висновку, що зимівля тварин минула задовільно: ні олені, ні, особливо, здичавілі корови від голоду не загинули", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, найкраще зиму пережили лосі, які мають довгі ноги та гіллячковий корм. Непогано почуваються коні й олені - вони здатні розгрібати сніг копитами, тоді як корови й бики не можуть стояти на трьох ногах, а тому розгрібають сніг мордою, що не дуже зручно.

Проте фахівці не помітили вкрай знесилених звірів.

"Так, інколи вони голодували, але подібні проблеми часто запрограмовані в екології виду. Саме для цього тварини накопичують на зиму запаси жиру, що дає змогу їм без особливих проблем пережити складну зиму. Це підтверджують результати цьогорічної зимівлі звірів у заповіднику", - підкреслюють науковці.

Читайте також: У «Синевирі» весна розбудила ведмедів

Вони нагадали, що жир є не тільки захистом від холоду, а й ефективним обігрівачем тіла, який здатний при розпаді виділяти багато тепла.

"Після морозів візуально добре видно, що жирові запаси у оленів і здичавілої великої рогатої худоби зменшились. Трохи худеньким виглядає і молодняк, хоч дві мамки-корови ще на початку зими підгодовували телят молоком. Та попереду – весна, тепло, і копитні швидко відновлять свою форму", - переконані фахівці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-