На водогоні у Лозовій - нові аварійні ділянки, води в кранах поки не буде

На водогоні у Лозовій - нові аварійні ділянки, води в кранах поки не буде

Фото
Укрінформ
Комунальники у четвер виявили нові пориви на трубопроводі Краснопавлівка – Лозова, тому комунальники робитимуть санацію аварійної ділянки, наразі ж забезпечити лозівчан водою навіть за графіком неможливо.

Про це повідомляє сайт Лозівської міськради, передає Укрінформ.

««Харківводоканал» 3 березня повідомив про ліквідацію пориву на водогоні «Краснопавлівка-Лозова», однак 4 березня виявили нові аварійні ділянки – теж у районі залізниці. Станом на 4 березня Лозова знову залишається без вечірнього включення води», - йдеться у повідомленні.

Оскільки пошкоджень на трубопроводі багато, комунальники вирішили її санувати: в стару трубу діаметром 800 міліметрів мають протягнути нову - вужчу. Попередньо, санацію планують провести на ділянці довжиною у понад 100 метрів.

У роботах задіяли майже 30 працівників та 4 одиниці спецтехніки «Харківводоканалу» і «Лозоваводосервісу». Комунальники планують продовжувати працювати вночі.

У Лозівській міськраді повідомляють, що в місті організовано вечірнє підвезення технічної води. Містянам з інвалідністю запастися водою допомагають соціальні працівники.

Як повідомляв Укрінформ, у Лозовій склалася критична ситуація з водопостачанням. На водогоні Краснопавлівка – Лозова, починаючи з 22 лютого, сталося кілька аварій. Комунальники усувають одну, та через зношеність трубопроводу виникають пориви та проблеми в інших місцях. У місті воду подають за графіком.

Читайте також: У центрі Львова прорвало трубу – воду відключили, вулицю перекрили

Проєкт реконструкції водогону, який експлуатується майже 40 років, розроблений, але ще не пройшов експертизу. Попередня вартість робіт – 754 млн грн. Таких грошей у місцевому бюджеті немає.

Голова Харківської облдержадміністрації Айна Тимчук 4 березня повідомила, що на чергову сесію обласної ради, яка відбудеться 11 березня, винесуть питання про виділення з обласного бюджету 5 млн грн на проведення ремонтних робіт.

Фото: lozovarada.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-