В Івано-Франківську вимагають дозволу на місці вирішувати питання щодо закриття бізнесу

В Івано-Франківську вимагають дозволу на місці вирішувати питання щодо закриття бізнесу

Укрінформ
Влада Івано-Франківська вимагає дозволити місцевому самоврядуванню самостійно вирішувати питання щодо закриття бізнесу в умовах карантину. 

Як передає Укрінформ, про це повідомив Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків на своїй сторінці у Фейсбуці.

«На виконкомі ухвалили звернення до Президента України, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України. Ми вимагаємо від державної влади дозволити органам місцевого самоврядування самостійно вирішувати, які заклади можуть працювати. А також переглянути обмеження щодо того – за яких умов», - повідомив Марцінків.

Він зауважив, що у своєму зверненні влада Івано-Франківська також вимагає дозволу на самостійне зменшення податкового навантаження на підприємців.

«Наша мета - пом’якшити карантин для Івано-Франківської міської громади. Тому що нинішній карантин «прикрив» більшу частину дрібного та середнього бізнесу», - зазначив мер Івано-Франківська.

Читайте також: У Чернівцях підприємці «Калинівського ринку» знову вийшли на «карантинний» протест

Як повідомлялося, Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій встановила «червоний» рівень епідемічної небезпеки в Івано-Франківській області з 26 лютого. В Івано-Франківську закриті всі школи і дитсадки. Заклади харчування працюють лише на виніс, громадський транспорт - в режимі спецперевезень. В місті закрили промислові ринки та магазини, заборонили масові заходи. Підприємці Івано-Франківська вже двічі виходили до будівлі ОДА з вимогою відкрити роботу промислових магазинів та ринків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-