У Лозовій ліквідували аварію, але воду поки даватимуть погодинно

У Лозовій ліквідували аварію, але воду поки даватимуть погодинно

Оновлено
Укрінформ
Комунальники ліквідували аварію на водогоні «Краснопавлівка-Лозова», однак відновити повністю водопостачання Лозової поки неможливо, воду місто отримуватиме за графіком до завершення необхідних робіт.

Про це повідомила пресслужба Лозівської міськради, передає Укрінформ.

«Аварійну ситуацію на водогоні «Краснопавлівка-Лозова» в районі залізниці ліквідували. Ремонтні бригади зараз виконують гідравлічне випробування на міцність, промивку та санітарну обробку водоводу, з подальшим хімічним і бактеріологічним аналізом води», - йдеться у повідомленні.

Міська комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій у зв'язку з критичною ситуацією вирішили змінити погодинний графік включень води у місті. З 4 березня «Лозоваводосервіс» запускатиме насоси на годину раніше – о 4 ранку. До квартир лозівчан вона постачатиметься протягом однієї або двох годин, залежно від розташування будинку та поверху. Водопостачання припинятимуть о 10 годині.

Читайте також: У Лозовій склалася критична ситуація з водопостачанням - міськрада

На відміну від ранкового, вечірнє включення буде за ситуацією, зважаючи на те, скільки води надійде від «Харківводоканалу» вдень. Станом на 3 березня ввечері воду не подаватимуть узагалі, оскілки протягом дня отримується 126 кубічних метрів на годину, для вечірнього включення необхідно удвічі більше. Підвіз технічної води продовжили до 20 години.

Школи м. Лозова та сел. Домаха, що на Харківщині, через відсутність водопостачання переходять на дистанційне навчання з 4 березня, повідомляється на сайті Лозівської міськради

«У зв'язку з обмеженням водопостачання школи Лозової та Домахи з 4 березня переводять на дистанційну форму навчання – усі окрім ліцею №8. Як пояснив директор «Лозоваводосервісу» Володимир Кириченко, навчальний заклад знаходиться у низині, тому там є водопостачання», - йдеться у повідомленні.

У дошкільних навчальних закладах міста працюватимуть чергові групи для батьків, яким ні з ким залишити дітей вдома. Позашкільні навчальні заклади мають запаси води, тому частково заняття у них продовжуватимуться.

За попереднім прогнозом «Харківводоканалу» щодо подачі води, діти підуть до школи з 9 березня.

Як повідомляв Укрінформ, на водогоні, який експлуатують вже майже 40 років, аварії стаються регулярно, трубопровід потребує реконструкції. Цього разу перша аварія виникла 22 лютого, після її усунення пориви та проблеми виникли в інших місцях.

Фото: lozovarada.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-