У Франківській «інфекційці» не вистачає грошей на 300% доплати медикам

У Франківській «інфекційці» не вистачає грошей на 300% доплати медикам

Відео
Укрінформ
В Івано-Франківській обласній клінічній лікарні, яка приймає хворих на коронавірусну хворобу, не вистачає коштів на виплату 300% надбавок до зарплати медикам.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це повідомив в.о. гендиректора КНП «Івано-Франківська обласна клінічна інфекційна лікарня», Михайло Стовбан для «Канал 402».

«Коштів, які ми отримуємо від НСЗУ, не вистачає, щоб виплатити усім медпрацівникам 300% доплат», - повідомив Стовбан.

Він зауважив, що за гроші від НСЗУ лікарня закуповує ще харчування і медикаменти для хворих.

Самі медпрацівники інфекційної лікарні, які вийшли під стіни ОДА з вимогою отримати обіцяні гроші, зізнаються, що від початку епідемії отримали велике навантаження в роботі, а до зарплати – лише 60-70% надбавки. Найбільшою вона була влітку - 250%, але ніколи 300%.

Нині в обласній інфекційній лікарні, яка розгорнула для хворих на коронавірус 170 ліжко-місць, заповненість складає 100%.

Відомо, що торік Кабінет Міністрів прийняв постанову, що визначає правила та умови, за якими медичні працівники, залучені до боротьби з COVID-19, отримуватимуть підвищені зарплати, а заклади охорони здоров’я — оплату послуг через Національну службу здоров’я України (НСЗУ). У тарифи включені додаткові виплати працівникам закладів охорони здоров’я у розмірі до 300 відсотків заробітної плати, а також забезпечення пацієнтів лікарськими засобами та медичними виробами.

Читайте також: В Івано-Франківську для COVID-хворих розгортають ліжка в кардіоцентрі

Як повідомляло агентство, Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій встановила червоний рівень епідемічної небезпеки в Івано-Франківській області з 26 лютого.

Станом на 3 березня в Івано-Франківській області COVID-19 лабораторно підтвердили у 640 випадках захворювання. В Україні цей показник сягає 7 235 нових випадків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-