Суд оголосив вирок у справі про підпал волонтерського намету «Все для перемоги» у Харкові

Суд оголосив вирок у справі про підпал волонтерського намету «Все для перемоги» у Харкові

Укрінформ
Дзержинський райсуд Харкова оголосив вирок винному у справі про підпал намету «Все для перемоги», що на площі Свободи у центрі Харкова: 3 роки і 2 місяці позбавлення волі.

Про це кореспонденту Укрінформуу повідомила прессекретар суду Руслана Тягунова.

«Суд визнав харків'янина, якого у червні 2019 року затримали за підозрою у підпалі намету "Все для перемоги" на площі Свободи, винним у вчиненні кримінальних правопорушень за ч. 2 ст. 125, ч.3 ст.185, ч.1 ст.263, ч.2 ст. 194 та оголосив вирок на підставі ч. 1 ст. 70 (При сукупності злочинів суд, призначивши покарання (основне і додаткове) за кожний злочин окремо, визначає остаточне покарання шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим або шляхом повного чи часткового складання призначених покарань) Кримінального кодексу України - 3 роки і 2 місяці позбавлення волі», - зазначила Тягунова.

За її словами, обвинувачений був раніше судимий, він повністю визнав свою вину, хоча під час інших судів заперечував її.

Читайте також: У Харкові біля намету "Все для перемоги" відбулась акція на підтримку мовного закону

«На судовому засіданні чоловік зізнався, що зранку в травні 2019 року облив вхід до намета бензином та підпалив запальничкою, при цьому посилався на рішення мера Харкова Геннадія Кернеса прибрати намет з площі. Він побіг з місця події, хоча у наметі спали люди, яких він залишив у небезпеці», - уточнила прессекретар.

Вона додала, що під час обшуків вдома у фігуранта знайшли полімерний пакет, у якому заходилися сім патронів без дозволу на зберігання.

Вирок суду ще не набрав чинності та може бути оскаржений протягом 30 днів з моменту проголошення.

Як повідомляв Укрінформ, під ранок 20 травня 2019 року невідомий підпалив намет «Все для перемоги», що встановлений активістами Харківського Євромайдану з 2014 року на площі Свободи навпроти будівлі Харківської ОДА.

За підозрою у підпалі затримано 35-річного жителя Харкова, якого ідентифіковано за результатами відеозаписів з камери відеоспостереження за місцем події.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-