Трьох ведмедів утримують у жахливих умовах на Прикарпатті: поліцію просять втрутитися

Трьох ведмедів утримують у жахливих умовах на Прикарпатті: поліцію просять втрутитися

Укрінформ
На Прикарпатті захисники тварин просять поліцію повторно розслідувати інцидент з трьома ведмедями, яких утримують на території підприємства «Явсон» у селі Стопчатів.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це повідомляє рух за права тварин UAnimals на своїй сторінці у Фейсбуці.

«Продовжуємо боротьбу за трьох червонокнижних ведмедів, які утримуються у жахливих умовах на території підприємства «Явсон» у селі Стопчатів Косівського району, що на Івано-Франківщині. Звертаємось з повторною заявою до Національної поліції України, Поліції Івано-Франківської області та вимогами внести відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 299 Кримінального кодексу Україну та здійснити всебічне розслідування даного інциденту», - йдеться у повідомленні.

Захисники тварин також звернулись з письмовим дописом до міністра захисту довкілля та природних ресурсів Романа Абрамовського, в якому просять його взяти цю справу на особистий контроль і домогтися вилучення тварин. Таке ж звернення вони направили до голови Івано-Франківської обласної ради Олександра Сича.

За інформацією UAnimals, поліція наразі не бачить фактів жорстокого поводження з ведмедями, яких утримує підприємство «Явсон», тоді як Косівський міський суд визнав утримання ведмедів у неналежних умовах, але залишив тварин уповноваженій особі підприємства.

Читайте також: У «Синевирі» весна розбудила ведмедів

«Тварини продовжують існувати у замкнутому просторі, без доступу до прогулянок, якісної їжі, ветеринарного огляду», - зазначає UAnimals і додає, що для перевірки стану ведмедів «Явсон» не допускає Державну інспекцію Карпатського округу і відмовляється добровільно передати тварин до реабілітаційного центру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-