У «червоному» Житомирі підприємці вийшли на протест через локдаун

У «червоному» Житомирі підприємці вийшли на протест через локдаун

Фото
Укрінформ
У Житомирі підприємці зібралися під будівлею ОДА на акцію «Право на працю», вимагаючи дозволити працювати бізнесу в умовах червоної зони епіднебезпеки.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми зібралися через те, що люди обурені рішенням Кабінету Міністрів через запровадження локдауну в Житомирській області. Бізнес не може повернутися в рівновагу від попередніх локдаунів. Нас знову розділили, адже великий бізнес працює, а малий бізнес знищують, нас зачиняють і не дають нам працювати», - розповів один із організаторів акції Андрій Попов.

Учасники акції вимагали, щоб влада переглянула обмеження червоної зони епіднебезпеки, зокрема, дозволила працювати підприємцям, які реалізують промислові товари.

Читайте також: Укрзалізниця призупиняє продаж квитків до «червоних» Буковини і Житомирщини

До учасників акції вийшов заступник голови ОДА Олександр Федько та заступниця Житомирського міського голови. Федько зауважив, що рішення про посилення обмежувальних заходів на Житомирщині приймалося не на місцевому, а державному рівні. Він додав, що обласна комісія з ТЕБ і НС підготує звернення до центральної влади щодо послаблень для Житомирщини.

Підприємці пообіцяли, що о 15.00 повернуться під будівлю ОДА, щоб дізнатися про те, чи будуть в області послаблення для роботи бізнесу.

Як повідомляв Укрінформ, на Житомирщині з 3 березня запровадили червону зону епіднебезпеки через різке зростання захворюваності на COVID-19.

На Житомирщині лабораторно підтверджено 51 966 випадків СOVID-19, 44 795 осіб одужали, 851 померла.

Читайте також: Вінниччина вдруге за тиждень посилила карантин

В Україні станом на 3 березня підтверджено 1 364 705 випадків СOVID-19, з яких 7 235 – за минулу добу.

Як повідомлялося, у Чернівцях 3 березня близько сотні підприємців «Калинівського ринку» знову вийшли на протест під будівлю обласної адміністрації. Люди вимагали послабити карантин та дозволити працювати непродовольчим ринкам.

Фото Анни Максимової

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-