У Чернівцях підприємці «Калинівського ринку» знову вийшли на «карантинний» протест

У Чернівцях підприємці «Калинівського ринку» знову вийшли на «карантинний» протест

Фото
Укрінформ
У Чернівцях близько сотні підприємців "Калинівського ринку" знову вийшли на протест під будівлю обласної адміністрації. Люди вимагають послабити карантин та дозволити працювати непродовольчим ринкам.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Підприємці, зокрема, обурені тим, що попри карантинні обмеження багато непродовольчих магазинів у місті відкриті, тоді як на Калинівському ринку працюють лише продуктові ряди.

"Ми звертаємося до підприємців Калинівського ринку, яких тут немає, з тим, що завтра ми виходимо на свої робочі місця з дотриманням усіх санітарних норм. Просимо ЗМІ донести до жителів Буковини, що Калинівський ринок відкритий та готовий приймати відвідувачів", - сказав під час пікету заступник голови профспілки Калинівського ринку Василь Шкробанець.

До пікетувальників вийшов перший заступник голови Чернівецької ОДА Богдан Ковалюк, який намагався заспокоїти протестувальників.

Він розповів, що наразі ситуація із захворюваністю на коронавірус у регіоні складна. Зокрема, жителів Чернівців почали госпіталізовувати у Герцаївську та Новоселицьку районну лікарні, адже міські медзаклади не встигають приймати усіх охочих пацієнтів.

Читайте також: «Червона» зона: влада Чернівців проситиме дозволити роботу промислових ринків

Наразі ж ініціативна група підприємців зайшла до приміщення обласної адміністрації для переговорів із першим заступником голови Чернівецької ОДА Богданом Ковалюком.

Як повідомляв Укрінформ, з понеділка, 1 березня, у Чернівецькій області почав діяти "червоний" рівень епідемічної небезпеки.

Того ж дня біля приміщення Чернівецької обласної державної адміністрації буковинські підприємці збиралися на акцію проти карантину "червоної" зони.

В Україні за минулу добу, 2 березня, зафіксували 7 235 нових випадків COVID-19. З початку пандемії на коронавірус захворіли 1 364 705 осіб.

У Чернівецькій області зафіксували 56 128 випадків інфікування COVID-19. Із них 45 419 пацієнтів одужали, а 1030 людей померли.

Фото: Віталій Олійник

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-