У Харкові директор і 24 медики обласної «інфекційки» зробили COVID-щеплення

У Харкові директор і 24 медики обласної «інфекційки» зробили COVID-щеплення

Фото
Укрінформ
Директор Харківської обласної інфекційної лікарні Павло Нартов і 24 медики цього закладу зробили щеплення вакциною CoviShield, третина працівників відмовилася від вакцинації, оскільки вже перехворіли, решта очікують на вакцину інших виробників.

Про це розповів 2 березня після вакцинації Павло Нартов, передає кореспондент Укрінформу.

«Настрій добрий, відчуття гарні. Ніякої на даний момент реакції на місці уколу немає. Я хочу сказати, що я 25-й із нашого лікувального закладу, кому зробили щеплення. Тільки в однієї людини підвищилася температура. І то на один день. Після прийому парацетамолу вона знизилася, і зараз усе добре. У двох людей були деякі неприємні відчуття в місці уколу, і наразі все вже нормально», - розповів Нартов.

За його словами, 32% працівників його лікарні вже перехворіли на COVID-19 і не будуть вакцинуватися, решта поки роздумують, очікуючи на вакцини інших виробників. Загалом у закладі працює понад 300 осіб. Сам Нартов, хоч і перехворів у травні минулого року, вирішив вакцинуватися. Вакцину вважає цілком безпечною і не розуміє недовіри до препарату.

«Я не знаю, що це за медики, які про це кажуть (небезпеку вакцини - ред). Багато фейкової інформації з приводу цієї вакцини. Я перед тим, як зробити щеплення, опрацював багато літературних даних. І іноземні були посилання щодо цієї вакцини. Наразі вона вже пройшла третю фазу клінічних випробувань, має деякі побічні ефекти, але це в кожної вакцини є», - зазначив керівник лікарні.

Читайте також: Зеленський розповів, чому вакцинувався попри перенесений COVID-19

Як повідомлялося, 23 лютого в Україну прибула перша партія вакцини проти COVID-19 Covishield, яка розроблена Оксфордським університетом та компанією AstraZeneca, і яка була закуплена за кошти держбюджету.

Харківщина отримала 30,4 тис. Станом на ранок 2 березня в Харкові зробили щеплення 140 медикам.

Фото: пресслужба Харківської ОДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-