Майже 160 медиків Київщини вже зробили COVID-щеплення

Майже 160 медиків Київщини вже зробили COVID-щеплення

Укрінформ
Минулої доби щеплення проти COVID-19 отримали ще 50 медиків Київщини. Загалом у регіоні вакцинувались 159 осіб.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба КОДА.

"Відтак, із 24 лютого першу дозу вакцини проти коронавірусу отримали працівники мобільних бригад з імунізації, обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, а також Броварської, Бориспільської, Баришівської, Яготинської, Переяслав-Хмельницької, Обухівської та Васильківської лікарень", - йдеться у повідомленні. 

2 березня запланована вакцинація медиків, які працюють із хворими на коронавірус у Київській обласній лікарні, Кагарлицькій багатопрофільній лікарні, а також Миронівській і Богуславській центральних районних лікарнях. Окрім цього, продовжать вакцинуватись і працівники «швидкої».

Як повідомляв Укрінформ, щеплення Україна розпочала 24 лютого 2021 року вакциною Covishield, виготовленою в Індії за ліцензією Oxford/AstraZeneca. Станом на 1 березня першу дозу вакцини отримала 3 141 особа.

Читайте також: Степанов назвав країни, які використовують індійську COVID-вакцину

До 31 березня МОЗ розраховує отримати ще 1,5 млн доз цієї вакцини. Також на початку березня очікується поставка 117 тис. доз вакцини Pfizer в межах глобальної ініціативи COVAX.

Вакцинація проти COVID-19, згідно з Національним планом щеплення, проводитиметься в п’ять етапів. На першому мають бути вакциновані медичні працівники, які працюють у лікарнях, що надають медичну допомогу при COVID-19, а також працівники мобільних бригад, які здійснюють щеплення.

З 1 березня є можливість записатися до списку очікування на вакцинацію через портал "Дія", через мобільний застосунок "Дія" або через національний контакт-центр МОЗ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-