Причина загибелі 20 лебедів на Херсонщині – пташиний грип

Причина загибелі 20 лебедів на Херсонщині – пташиний грип

Укрінформ
У лебедів, що загинули на території Національного природного парку «Нижньодніпровський» Олешківського району в Херсонській області, виявлено пташиний грип.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Держпродспоживслужба.

"Результати дослідження Миколаївської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби свідчать про наявність вірусу грипу типу А1 субтипу Н5 у лебедів, що загинули 28.02.2021 на території Національного природного парку «Нижньодніпровський» Олешківського району в Херсонській області", - йдеться в повідомленні.

Голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька зазначила, що загибель лебедів не пов’язана з попередніми випадками масової загибелі дикої птиці в Херсонській області. «Принаймні цей випадок загибелі птахів в регіоні не пов'язаний із двома іншими. Що ж до отруєння журавлів та качок із вороновими у січні цього року, то ми очікуємо результатів досліджень. Тільки після них можна буде із впевненістю сказати чи є між ними зв'язок. Працюємо у тісному контакті з усіма органами державної влади, в тому числі із Національною поліцією України», - повідомила Магалецька.

Фахівці Держпродспоживслужби вживають всіх заходів для мінімізації ризиків поширення пташиного грипу.

Читайте також: Двісті лебедів поселилися на Пруті поблизу людських домівок

Вони наголошують, що пташиний грип зараз активно розповсюджується світом, у тому числі і в Європі, через диких перелітних птахів. Розпочався сезон весняної міграції, тож всім, хто утримує домашню птицю в господарствах, треба організувати безвигульне утримання птиці; забезпечити належні санітарні умови тощо.

Як повідомлялося, одразу після отриманої інформації про загибель лебедів, 28 лютого, представники ГУ Держпродспоживслужби в Херсонській області та регіональної державної лабораторії ветеринарної медицини прибули на місце загибелі птахів для з’ясування епізоотичної ситуації та відібрали 5 трупів загиблої птиці для досліджень.

Зранку 1 березня було розпочато ретельне обстеження акваторії Дніпра, Конки, Гнилуші силами представників Національного природного парку «Нижньодніпровський».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-