Вінниччина вдруге за тиждень посилила карантин

Вінниччина вдруге за тиждень посилила карантин

Укрінформ
На Вінниччині через зростання захворюваності на COVID-19 вдруге за тиждень посилили карантинні заходи: з 3 березня дистанційно навчатимуться усі школярі, планові операції та госпіталізації заборонені.

Про це повідомляє Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Вінницької ОДА, передає Укрінформ.

Відповідне рішення у понеділок, 1 березня, ухвалила обласна комісія ТЕБ та НС.

Читайте також: «Червона» зона: влада Чернівців проситиме дозволити роботу промислових ринків

«Прийнято рішення рекомендувати органам управління освітою територіальних громад, власникам/засновникам спільно з керівниками закладів дошкільної, загальної середньої, професійної (професійно-технічної), (за винятком Вищого професійного училища Львівського державного університету безпеки життєдіяльності (м. Вінниця), фахової передвищої, вищої та позашкільної освіти усіх типів та форм власності перевести на дистанційну форму навчання 1-4 класи закладів загальної середньої освіти з 3 березня 2021 року», - йдеться у повідомленні.

Минулого четверга, 25 лютого, в області на дистанційну форму навчання було переведено лише учнів 5-11 класів.

Посилені обмежувальні заходи також запроваджено у медицині. Із 3 березня заборонене проведення планових операцій і планових госпіталізацій та надання консультацій поліклінік державних і комунальних закладів охорони здоров'я, крім дозволених в установленому порядку.

Читайте також: Зеленський підписав закон про допомогу з безробіття на час карантину

Ухваленим протоколом Комісії передбачено посилити перевірки дотримання санітарного законодавства, протиепідемічних заходів під час карантину в громадському транспорті, закладах громадського харчування і розважальних закладах області. А також посилити заходи з виявлення та притягнення до відповідальності осіб, які порушують масковий режим у громадських місцях і правила самоізоляції.

Станом на вівторок, 2 березня, у Вінницькій області захворіли на коронавірус 37 663 особи, за минулу добу виявлено 453 нові випадки. Область віднесена до «помаранчевої» зони епідемічної небезпеки.

З початку пандемії в Україні лабораторно підтверджено 1 357 470 випадків COVID-19, із них за останню добу – 5336.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-