Кириленко назвав фейком «лист» до СБУ з проханням взяти під контроль протести у Нікольському

Кириленко назвав фейком «лист» до СБУ з проханням взяти під контроль протести у Нікольському

Укрінформ
Лист до СБУ начебто від Донецької ОДА з проханням взяти під контроль протести у Нікольському, який розповсюджується в одній з груп у соцмережах, є фейком.

Про це написав у Фейсбуці голова Донецької ОДА Павло Кириленко.

"Офіційно заявляю: це фейк! Причому низькопробний і грубо сфабрикований", - наголосив глава області.

Він указав, що текст містить орфографічні помилки й оформлений без дотримання вимог українського діловодства.

"Терміново перевірили: документа з таким номером у ДонОДА взагалі немає. Крім того, у дату, яка зазначена у підробці, я перебував у відрядженні у Києві й не міг підписувати документи в ДонОДА у цей час", - підкреслив Павло Кириленко.

За його словами, Донецька обласна адміністрація і він як її голова доклали максимум зусиль, аби зняти з торгів лот щодо геологорозвідки цирконієвого родовища поблизу Нікольського. Адже ухвалювати такі рішення без урахування думки громади неприпустимо.

Як повідомлялося, жителі Нікольського, що на Донеччині, на початку лютого мітингували проти видобутку цирконію у їхній громаді. Територію з родовищем виставили на аукціон, який був призначений на 15 лютого на сайті Державної служби геології та надр.

Читайте також: Рішення щодо розробки Азовської ділянки узгодять з громадою - Кириленко

Голова Нікольської об’єднаної територіальної громади Василь Мітько розповів Суспільному, що пласт цирконію площею близько 40 га залягає за 1,5 кілометри від селища. Територія цих земель перебуває у приватній власності місцевих жителів.

Тоді ж Павло Кириленко сказав, що представники ОДА вкотре внесли свої заперечення щодо видобутку на цій території, а саме - зняття Державною службою геології та надр України з продажу відповідного лоту і виключення ділянки з переліку перспективних.

Фото: dn.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-