Корупційна справа: суд відсторонив заступника директора порту «Южний»

Корупційна справа: суд відсторонив заступника директора порту «Южний»

Укрінформ
Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду відсторонила від посади заступника директора порту "Южний", якого підозрюють у корупційній схемі.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

“Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду задовольнила апеляційну скаргу прокурора САП та відсторонила від займаної посади заступника директора ДП "МТП "Южний", підозрюваного в організації корупційної схеми, яка завдала державному підприємству «Морський торговельний порт «Южний» збитків на суму 47,5 млн гривень”, - ідеться в повідомленні.

Строк відсторонення на час досудового розслідування - до 27 квітня 2021 року.

Досудовим розслідуванням встановлено, що один із чинних керівників ДП «МТП «Южний» разом із заступником директора цього ж держпідприємства та керівником приватної компанії впродовж 2017-2018 років організували схему, через яку держпідприємство незаконно переплатило 47,5 млн гривень при закупівлі товарів.

Читайте також: На посаду керівника САП шалений конкурс - Венедіктова

Посадовці діяли у змові та залучили для реалізації своїх планів ще низку осіб, що дозволяло їм повністю контролювати весь процес закупівлі — від формування потреби у закупівлі і складання тендерної документації до контролю за конкурентним середовищем, – а у підсумку забезпечити перемогу в торгах компаніям, підконтрольним організаторам схеми.

Загалом слідство зафіксувало 29 таких закупівель.

Як повідомляв Укрінформ, детективи Національного антикорупційного бюро викрили 11 осіб на організації корупційної схеми, через яку державне підприємство «Морський торговельний порт «Южний» зазнало понад 47 млн грн збитків.

Вищий антикорупційний суд санкціонував взяття під варту підозрюваного у справі про завдання збитків порту «Южний» обсягом 47,5 млн грн при закупівлі товарів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-