Під час будівництва траси на Дніпро знайшли монету хана Тохтамиша

Під час будівництва траси на Дніпро знайшли монету хана Тохтамиша

Укрінформ
На місці будівництва траси Н-31 Дніпро – Царичанка – Кобеляки – Решетилівка були знайдені предмети, деяким з яких понад 2000 років.

Як повідомляє Укравтодор, Служба автомобільних доріг у Дніпропетровській області організувала виставку артефактів, яка працюватиме цього тижня у Дніпрі, передає Укрінформ.

У рамках програми «Велике будівництво» траса Н-31 будується у Полтавській і Дніпропетровській областях, завершити її планується у 2021 році. Відповідно до старих карт, в 18-19 ст. на її місці проходив шлях через постоялі двори, млини і корчми.

«Це підтверджується численними знахідками артефактів цього періоду, серед яких православні та католицькі хрести, місцева кераміка і ручні жорна, монета часів правління Російською імперією Петра I», – повідомляє Укравтодор.

Читайте також: На Закарпатті відновлять дорогу від Берегова до кордону з Угорщиною

Відвідувачі виставки матимуть можливість побачити найдавніші металеві, крем'яні та кістяні знаряддя праці, унікальну знахідку – бронзову сокиру – кельт, яка належить до епохи фінальної бронзи, наконечники стріл з кістки і бронзи. Різноманітна кераміка представлена древніми ліпними посудинами, уламками давньогрецьких амфор.

Також буде виставлена рідкісна для Приорілля знахідка – монета хана Тохтамиша.

Виставка діятиме для відвідувачів з 1 по 5 березня з 10:00 до 13:00 у Дніпрі по вулиці Воскресенській, 24. Вхід вільний.

Фото з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-