У Чернівцях третю добу не можуть з'ясувати причину пожежі у COVID-лікарні

У Чернівцях третю добу не можуть з'ясувати причину пожежі у COVID-лікарні

Укрінформ
У Чернівцях вже третю добу поспіль не можуть з'ясувати остаточну причину пожежі у міській лікарні №1, яка призвела до загибелі двох пацієнтів.

Про це кореспонденту Укрінформу розповіла начальниця управління забезпечення медичного обслуговування у сфері охорони здоров’я Чернівецької міської ради Наталя Калмикова.

"Сьогодні була нарада у губернатора за участі всіх причетних служб: і поліція, і ДСНС, і медичні працівники, і головний лікар. На даний час ще не було точної інформації щодо причини пожежі, поліція ще не надала нам інформацію. Також поки ми не маємо точної причини смерті пацієнтів, висновків ще не надійшло", - сказала керівниця медицини міста.

За її словами, у Чернівцях почала працювати робоча група з розслідування причин пожежі у лікарні та правильності дій медичного персоналу під час цього випадку.

"Медперсонал знаходився на тому ж поверсі. Річ у тому, що в них була встановлена нова сучасна витяжка і вона так спрацювала, що в коридорі не було чути диму. До того ж пацієнти перебувають в закритих палатах, двері зачинені, це ж ковідне, інфекційне відділення. На поверсі постійно перебувала медсестра, вона була в палаті поруч, але не чула запаху диму. Медсестра, яка була поруч через стіну, почула лише крик", - додала Калмикова.

Найближчим часом в лікарні очікують, що зможуть знову проводити прийом пацієнтів у відділенні, в якому сталася пожежа.

"Сьогодні запросили представників лабораторного центру, вони мали прийти і перевірити, чи можуть працювати пошкоджені приміщення. Чи дозволяє епідрежим, чи відповідає рівень засмічення повітря. Вони повинні дати заключення. І ми, в принципі, готові запускати те відділення. Звісно, окрім тієї палати, де була пожежа, - там ще треба буде робити ремонт. А за інші палати чекаємо висновку, якщо там немає забрудненого повітря, їдкого запаху, то будемо запускати", - зазначила Калмикова.

Читайте також: Пожежа у Чернівцях: посадовець ОДА спростував версію про самопідпал пацієнта

Як повідомляв Укрінформ, 27 лютого о 13:15 у м. Чернівці по вул. Героїв Майдану, 226, в лікарні, де надають допомогу хворим на коронавірус, сталася пожежа. О 13:30 її було ліквідовано. Внаслідок даної події одна особа загинула і одна постраждала. Пізніше у реанімації помер і другий пацієнт.

За фактом недотримання пожежної безпеки одним із пацієнтів лікарні поліція Буковини розпочала кримінальне.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-