На Прикарпатті вакцинували перших медиків

На Прикарпатті вакцинували перших медиків

Фото
Укрінформ
На Прикарпатті першою вакцинувалася проти COVID-19 завідувач відділенням екстреної невідкладної допомоги Надвірнянської ЦРЛ Леся Возняк. Разом з нею - 20 медиків лікарні.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Лесі Возняк 33 роки, вона працює з хворими з початку епідемії. Влітку сама хворіла на COVID-19, перенесла легко.

Вона розповіла, що намагається сьогодні бути спокійною, бо паніка недоречна. Переконана, що епідемія може завершитися лише після вакцинації.

За тиждень до вакцинації Возняк постійно міряла температуру і зробила загальний аналіз крові. Коли переконалася, що здорова, вирішила бути у числі перших. Рідні і близькі її підтримують.

За її словами, не всі колеги наважаться вакцинуватися сьогодні, але ніхто не сказав категорично «ні».

Читайте також: У Києві розпочалася вакцинація проти коронавірусу

«Раджу вакцинуватись усім, утриматись тим, хто себе погано почуває, і тим, у кого термін після коронавірусу менше за 3 місяці», - підкреслила Возняк.

На брифінгу у Надвірнянській ЦРЛ головний державний санітарний лікар Івано-Франківської області Руслан Савчук повідомив, що на Прикарпатті у першій хвилі вакцинують майже 6 тисяч людей

«В області на цьому етапі планується вакцинація 2797 медпрацівників. Загалом будуть вакциновані 5803 особи у першій хвилі», - повідомив Савчук.

За його словами, окрім лікарів щеплення від коронавірусу зроблять людям, які перебувають у соціальних закладах і працівникам цих установ, а це 1192 особи.

«Наступна хвиля – через 28 днів після першої вакцинації. Тоді плануємо провести близько 14 тисяч щеплень, з них понад 5 тисяч – медпрацівники», - додав головний санлікар області.

Зазначається, що вакцинацію проводять 19 мобільних бригад, поки що працює одна. Зі 116 працівників бригад зголосились вакцинуватись 70.

«Інші не відмовились, але вони нещодавно перехворіли на коронавірус, в організмі ще є антитіла до цієї недуги», - зауважив Савчук.

Він наголосив, що вакцина зберігається на Прикарпатті у відповідному обладнанні та за визначеної температури. Термін її зберігання - до 6 місяців.

У Надвірнянській ЦРЛ наразі 146 хворих на COVID-19, заповненість ліжок на 100%.

Як повідомлялося, вакцинація проти коронавірусу в Україні розпочалася 24 лютого. Упродовж першого дня кампанії провели 159 щеплень проти COVID-19 першою дозою вакцини.

Фото: galka.if.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-