Акція на підтримку Стерненка: у Житомирі сталася бійка між активістами і поліцією

Акція на підтримку Стерненка: у Житомирі сталася бійка між активістами і поліцією

Відео
Укрінформ
У Житомирі під будівлею ОДА під час акції на підтримку Сергія Стерненка сталася бійка між активістами та поліцією.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомила учасниця акції Тамара Черняхович.

«Ми принесли під ОДА шини, і коли хлопці їх розкладали, налетіла поліція. Валерія Арушаняна схопили, потягнули, всі кричали, але людей відштовхували, доволі агресивно себе поводили (поліція - ред.). Також схопили Сергія Григорчука. Їх обох спакували і відвезли, невідомо куди, а нас розштовхали», - стверджує Черняхович.

За її словами, на анонсовану о 18.00 акцію на підтримку Стерненка прийшли до 50 учасників і стільки ж було поліцейських.

Як повідомляється на сайті ГУ Нацполіції у Житомирській області, бійка під час акції на підтримку Сергія Стерненка сталася через спробу протестувальників запалити шини.

«Під час масового заходу учасники демонстрували намір підпалити принесені із собою шини. На зауваження поліцейських діалогу не реагували, а коли правоохоронці спробували забрати шини, перешкоджали їм. Відтак двох учасників акції поліцейські доставили до відділу для встановлення їх осіб і з’ясування обставин події», - зазначили у поліції.

Читайте також: 7 років Стерненку: у соцмережах киплять емоції

Один із учасників акції Валерій Арушанян повідомив у Фейсбуці, що його та Сергія Григорчука затримали, вони перебувають у міськвідділі поліції.

Як повідомлялося, 23 лютого суд в Одесі у рамках розгляду справи щодо викрадення депутата Комінтернівської районної ради Одеської області Сергія Щербича у 2015 році визнав винним активіста Сергія Стерненка та виніс йому вирок у вигляді позбавлення волі на 7 років та 3 місяці з конфіскацією половини майна.

Читайте також: Адвокати Стерненка просять перевести його з одеського СІЗО до Києва

До оскарження вироку йому обрали запобіжний захід тримання під вартою.

Стерненко заперечує свою причетність до викрадення і наполягає на політичній умотивованості справи.

Захист Стерненка заявив про намір якнайшвидше подати апеляцію на вирок активісту.

Читайте також: Сім років Стерненкові дали в справі, яка залишалася в тіні інших справ

Тим часом у багатьох містах України на вечір вівторка, 23 лютого, активісти запланували масові акції на підтримку Стерненка. У Києві акція відбудеться під Офісом Президента на Банковій.

Фото: Тамара Черняхович

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-