На Житомирщині викрили угруповання, яке збувало наркотики по всій Україні

На Житомирщині викрили угруповання, яке збувало наркотики по всій Україні

Укрінформ
На Житомирщині СБУ викрила групу осіб, які через Telegram-канал збували наркотики по всій Україні на суму півмільйона гривень на місяць. 

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомила пресофіцер УСБУ у Житомирській області Ірина Мартинюк.

«За попередньою інформацією спецслужби, щомісяця ділки відправляли до 200 «посилок» із наркотиками і психотропами на щонайменше півмільйона гривень. Оперативники СБУ задокументували 40 фактів збуту зловмисниками заборонених речовин», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Пестициди, хімікати і наркотики: в українських річках вперше провели скринінг

За попередніми даними досудового розслідування, незаконний збут наркотиків та психотропів організував через Telegram житель Житомирського району.

Товар для збуту зловмисники отримували гуртовими партіями через поштові відправлення, а потім наркотики фасувалися для продажу у роздріб.

Зазначається, що оголошення про продаж публікували у Telegram-каналі, через який і приймали замовлення. Переправляли «товар» через сервіси поштового зв’язку клієнтам з усієї України, маскуючи посилки серед дитячого одягу, іграшок чи інших речей. Розрахунок здійснювався через систему електронних платежів.

Читайте також: Чат-бот допоміг МВС заблокували понад 2 тисячі наркокрамниць в мережі

У ході спецоперації правоохоронці затримали наркокур’єра у поштовому відділенні при спробі відправлення партії товару. Згодом за місцем проживання були затримані організатор угруповання і його спільниця.

Під час обшуків у фігурантів справи правоохоронці вилучили наркотичні засоби та психотропні речовини, банківські картки, чорнові записи із даними про гуртових і роздрібних покупців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-