Оборудка з опаленням шкіл та лікарень: на Луганщині у тінь вивели понад 4 мільйони

Оборудка з опаленням шкіл та лікарень: на Луганщині у тінь вивели понад 4 мільйони

Фото
Укрінформ
Служба безпеки України викрила масштабну оборудку на теплопостачанні лікарень, шкіл та інших соціальних установ Кремінського району Луганщини.

Про це Укрінформу повідомили в пресслужбі СБУ.

За попередніми даними учасники схеми вивели у тінь понад 4 мільйони гривень. Протиправну діяльність організував керівник місцевої комерційної структури. Використовуючи свої зв’язки серед колишніх посадовців райдержадміністрації, він забезпечив підконтрольному підприємству замовлення на теплопостачання об’єктам соціальної сфери району.

Для одержання «прибутку» учасники оборудки закладали у стандартні тарифи вартість екопалива – брикетів. Але насправді вони використовували для опалення бюджетних установ класичні матеріали. Отриману «різницю» ділки переводили у готівку через афілійовані фірми та «конвертаційні» центри у Києві.

Під час обшуків за місцями проживання та в офісних приміщеннях учасників оборудки правоохоронці виявили фінансову документацію, печатки шести «транзитних» фірм, комп’ютерну техніку та чорнові записи із доказами протиправної діяльності, а також майже 3,5 мільйона гривень.

Щодо учасників даної схеми вже завершено попереднє досудове розслідування за фактом викритого СБУ привласнення грошей місцевої громади на ремонті шкіл та лікарень у листопаді минулого року.

Читайте також: Експосадовця Укртрансгазу підозрюють у спричиненні компанії шкоди майже на 64 мільйони

За даним фактом зловмисникам повідомлено вісім підозр у вчиненні злочинів, планується направити матеріали до суду.

Фото: ssu.gov.ua.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-