На Чернігівщині виявили п'ять незареєстрованих закладів соціальної сфери

На Чернігівщині виявили п'ять незареєстрованих закладів соціальної сфери

Укрінформ
На Чернігівщині виявлено 5 незареєстрованих закладів соціальної сфери з цілодобовим перебуванням людей.

Про це повідомив Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської ОДА, передає Укрінформ.

Зазначається, що серед них - дві організації, які утримують осіб з алкогольною залежністю.

Загалом в області нарахували 147 закладів із цілодобовим перебуванням людей. Серед них 58 готелів, 7 пансіонатів, 12 хостелів, 70 будинків для людей літнього віку та інвалідів.

Під час перевірок на дотримання вимог пожежної безпеки в них до адміністративної відповідальності притягнули 29 керівників та відповідальних посадових осіб.

Підвищення уваги до таких закладів пов’язане з недавньою пожежею у приватному геріатричному будинку на Харківщині, в якій загинули підопічні.

Читайте також: На Львівщині виявили чотири нелегальні будинки для літніх

Водночас інформація, отримана з ГУ Нацполіції в Чернігівській області, дещо відрізняється від оприлюдненої на сайті ОДА. Так, за даними правоохоронців, у результаті спільних з іншими службами перевірок, нелегальних соціальних закладів на Чернігівщині виявлено не було. Всі вони мають документи на право надання послуг із проживання (утримання) осіб із різних груп ризику, але в роботі допускають певні недоліки. Для виправлення останніх суб’єктам господарювання направлені відповідні приписи.

За інформацією ГУНП, на території області функціонує 61 заклад із цілодобовим проживання та/або утримання людей, а саме: 28 будинків для громадян похилого віку (в т.ч., 4 приватних), 23 реабілітаційні центри для алко-наркозалежних осіб (з них 12 - приватні) та 10 - будинків-інтернатів.

Як повідомляв Укрінформ, 21 січня у Харкові сталася пожежа у двоповерховому житловому будинку, попередньо переобладнаному під будинок для літніх людей. Загинули 16 осіб, 11 осіб постраждали. Після цього Кабінет Міністрів організував роботу обласних державних адміністрацій та ДСНС з виявлення та перевірки діяльності закладів для літніх людей в областях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-