Керівнику підрозділу ДСНС на Луганщині оголосили підозру за гасіння пожеж «на папері»

Керівнику підрозділу ДСНС на Луганщині оголосили підозру за гасіння пожеж «на папері»

Укрінформ
Державне бюро розслідувань повідомило про підозру керівнику одного з відділів Головного управління ДСНС на Луганщині, який вносив хибні відомості про нібито гасіння пожежі, хоча пожежно-рятувальні загони на місце не виїжджали.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба ДБР.

Зазначається, що на початку липня 2020 року на території садівничого товариства №5 «Озеро Вовче» в Новоайдарському районі Луганської області виникли масштабні пожежі, внаслідок яких у вогні загинули троє людей, згоріли житлові будинки, господарчі споруди та інше майно.

Проте, за даними слідства, сили та засоби пожежно-рятувальних загонів до місця пожежі не виїжджали.

Для «прикриття» посадових осіб ДСНС від дисциплінарної, кримінальної або іншої встановленої законом відповідальності за можливе недбале ставлення до своїх службових обов’язків, інспектори територіальних підрозділів ДСНС вписували в офіційні документи інформацію про керівників гасіння пожежі, а також про сили та засоби, начебто залучені до роботи.

Слідство встановило, що в липні 2020 року, з метою приховування факту відсутності пожежної техніки ДСНС на гасінні пожежі у вказаному садівничому товаристві, усні доручення інспекторам щодо внесення до офіційних документів викривленої інформації надавав 30-річний начальник відділу профілактичної роботи, розслідування пожеж та активних і пасивних засобів безпеки центру забезпечення діяльності ГУ ДСНС Луганської області.

Читайте також: Рада відправила на доопрацювання законопроєкт щодо повноважень керівництва ДБР

Посадовцю-підбурювачу, який схилив інспекторів до співучасті у вчиненні злочину, повідомили про підозру у службовому підробленні, тобто внесенні, видачі службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, за попередньою змовою групою осіб.

У разі доведення вини йому загрожує покарання у вигляді обмеження волі на строк до 3 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-