Солдата-харків'янина, який загинув на Донбасі, поховають у середу

Солдата-харків'янина, який загинув на Донбасі, поховають у середу

Укрінформ
Поховання солдата-харків'янина, який 14 лютого разом з іще двома військовими загинув у Донецькій області внаслідок підриву на невстановленому вибуховому пристрої, заплановано на середу, 17 лютого.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив заступник військового комісара Харківського облвійськкомату з питань морально-психологічного забезпечення підполковник Микола Шарий.

"Зараз тіло старшого солдата-контрактника Дмитра Мироненка ще перебуває на розтині у Донецькій області в рамках експертного дослідження. Завтра тіло передадуть матері. Поховання відбудеться 17 лютого на Алеї Героїв на 18-му міському кладовищі у Харкові", - зазначив Шарий.

За його словами, поховання відбудеться коштом Міноборони та міста Харкова.

"Солдат Дмитро Мироненко, якому виповнилося 26 років, служив за контрактом у 81-й аеромобільній бригаді. За відвагу його цінувало військове керівництво, а за дружній характер поважали товариші", - додав підполковник.

Читайте також: У Кременчуці оголосили дводенну жалобу за загиблими на Донбасі бійцями

Як повідомлялося, близько 10 години 14 лютого в районі Новолуганського внаслідок підриву на невстановленому вибуховому пристрої загинули троє українських військовослужбовців: капітан Олександр Войтенко (1984 року народження), старші солдати В'ячеслав Олексієнко (1987 року народження) та Дмитро Мироненко (1994 року народження).

Президент Володимир Зеленський доручив міністру оборони Андрію Тарану та головнокомандувачу Збройних сил Руслану Хомчаку терміново прибути в зону проведення операції Об’єднаних сил для встановлення всіх обставин загибелі військовослужбовців.

14 лютого Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження у зв’язку зі смертю трьох українських військовослужбовців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-