Негода в Україні: 11 лютого

Негода в Україні: 11 лютого

Оновлюється
Укрінформ
В Україні 11 лютого у більшості областей прогнозуються складні погодні умови: значний сніг, хуртовини та ожеледь.  

***

Рух вантажних автомобілів, який через негоду на Тернопільщині в обідню пору був тимчасово призупинений, відновлено.

***

У Львівській області працівники ДСНС витягли з заметів три шкільні автобуси. Зокрема, в селі Угерсько Стрийського району: в автобусі перебувало 14 дітей які повертались із школи. Зранку в Миколаївському районі на дорозі між селами Мала Горожанна та Колодруби в салоні автобуса перебувало 6 дорослих та 2 дітей. А також у селі Ракобовти Буського району, в атобусі був лише водій, який виїхав на маршрут.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив речник головного управління ДСНС у Львівській області Ігор Курус.

На Львівщині за день рятувальники витягли з заметів три шкільні автобуси / Фото: пресслужба ДСНС у Львівській області

***

На Львівщині з 15:00 зняли обмеження руху для вантажівок на автошляхах.

***

***

Рятувальники Чернігівщини витягують із заметів десятки застряглих у снігу автомобілів. "В результаті проведених заходів вивільнено 23 одиниці техніки, зокрема 2 шкільні автобуси, автомобіль швидкої медичної допомоги, 16 вантажних та 4 легкові автомобілі, надано допомогу 36 особам", - повідомляє пресслужба управління ДСНС у Чернігівській області.

Фото: ДСНС

Як передає кореспондент Укрінформу, хуртовина на Чернігівщині триває. За даними синоптиків, з початку негоди в області сумарно випало майже пів метра снігу. Сьогодні очікується, що його шар потовщає на 20 см, а до кінця тижня він досягне метра.

***

Станом на 14 годину на автошляхах восьми областей та у Києві через негоду обмежено рух великовагового та великогабаритного автотранспорту. Повний перелік за посиланням.

***

Головний прапор України, що встановлений на київських пагорбах, знову приспустять через сніжну негоду.

***

Міський голова Львова Андрій Садовий закликав підприємців оголосити п'ятницю, 12 лютого,  вихідним днем, аби зменшити потоки людей, які користуються дорожньою інфраструктурою, щоб дати можливість комунальникам прибрати сніг.

Львів засипало снігом / Фото: Маркіян Лисейко, Укрінформ

***

У Львові в п'ятницю, 12 лютого, через негоду навчальний процес у школах і садках призупинять, однак в закладах освіти будуть працювати чергові вчителі та вихователі.

***

В Тернопільській області з 12:30 обмежили рух великовагового транспорту на дорогах М-09 Тернопіль – Львів – Рава-Руська, М-12 Стрий – Тернопіль – Кропивницький – Знам’янка та М-19 Доманове – Ковель – Чернівці – Тереблече.

***

У зв'язку із погіршенням погодних умов та очікуваним значним похолоданням в Україні створять штаб із забезпечення сталого сполучення на автошляхах.

***

У зв’язку з інтенсивними снігопадами Служба автомобільних доріг у Львівській області з 9 години 11 лютого обмежила рух на деяких автошляхах. Зокрема, обмеження встановили на семи трасах: М-06 Київ - Чоп (в проміжку Гамаліївка - Миколаїв), М-09 Тернопіль - Львів - Рава-Руська, М-10 Львів - Краковець, М-11 Львів -Шегині, Н-13 Львів - Самбір - Ужгород, Н-17 Львів - Радехів - Луцьк, Р-15 Ковель -Володимир-Волинський – Червоноград - Жовква.

***

Сніг на дорогах державного значення прибирають 907 одиниць техніки та 1164 робітники. Через несприятливі погодні умови, які можуть призвести до ускладнень руху та з міркувань безпеки, рух вантажівок у деяких регіонах обмежили. 

***

На Прикарпатті через сильні снігопади рух вантажівок обмежили на ділянці дороги Н-09. Йдеться про частину дороги від Рогатина до межі Львівської області. В області розгорнули 72 стаціонарні пункти обігріву та два мобільні пункти на Кривопільському та Яблуницькому перевалах.

***

На Закарпатті проїзні усі чотири перевали для легкового транспорту. Через погіршення погоди обмежений рух вантажівок на Абранському перевалі по трасі Київ-Чоп.

***

З Києва за добу вивезли майже чотири тисячі тонни снігу. Про це повідомляє пресслужба КМДА.

Робота столичного транспорту під час негоди / Фото: Павло Багмут, Укрінформ

***

Синоптики попереджають про підвищення рівнів води на річці Тиса у місті Чоп, з виходом води на заплаву міждамбового простору. Про це повідомляє ДСНС.

***

В Україні залишаються знеструмленими через негоду 12 населених пунктів у Закарпатській та Чернівецькій областях.

***

Із 6 години 15 хвилин 11 лютого обмежено рух великовагового автотранспорту на автомобільній дорозі (М-06 Київ-Чоп) у Закарпатській області

***

У Києві 11 та 12 лютого не працюватимуть школи та садочки.

***

На період ускладнення погодних умов із 7:00 11 лютого діє тимчасове обмеження в’їзду великогабаритного транспорту до Києва.

Як повідомлялося, підрозділами ДСНС з початку негоди надано допомогу по вивільненню з снігових заметів 550 транспортних засобів (з них 16 карет ШМД та 23 автобуси) та надано допомогу 868 особам. Прибрано 11 повалених дерев. Від ДСНС залучалось 970 осіб та 276 од. техніки.

Як Україна боролася з негодою 9 лютого та10 лютого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-