Рішення щодо розробки Азовської ділянки узгодять з громадою - Кириленко

Рішення щодо розробки Азовської ділянки узгодять з громадою - Кириленко

Укрінформ
Голова Донецької облдержадміністрації Павло Кириленко запевнив, що рішення щодо початку в регіоні дослідно-промислової розробки Азовської ділянки з рудопроявом цирконію обов’язково узгодять з місцевою громадою.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це він заявив на брифінгу в Краматорську.

Керівник ОДА зазначив, що обговорив питання щодо Азовської ділянки з міністром захисту довкілля та природних ресурсів Романом Абрамовським та головою Державної служби геології та надр Романом Опімахом.

За його словами, наразі Азовська ділянка з рудопроявом цирконію виставлена на онлайн-аукціон. Зокрема, Держгеонадра пропонують спеціальний дозвіл на геологічне вивчення та дослідно-промислову розробку.

«Не буде ніякої добичі відкритим способом. Це максимально достовірна інформація», - наголосив Кириленко.

Читайте також: Кириленко пояснив, чому газопостачання у Мар’їнці та Красногорівці досі не відновлене

Він підкреслив, що відповідно до процедури оцінки впливу на довкілля обов’язково повинні бути проведені громадські слухання по цьому питанню.

«Громада також буде чути, що вона з цього зможе отримати - і робочі місця, і поповнення бюджету громади. Жодного порушення закону, порушення встановлених процедур не буде. Все буде погоджено з громадою», - запевнив Кириленко.

Як раніше повідомляло агентство, в Україні 15 лютого 2021 року відбудеться аукціон з продажу спеціального дозволу на геологорозвідку цирконію.

Фото: dn.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-