Повідомили про підозру бойовику, який катував полонених у донецькій в'язниці «Ізоляція»

Повідомили про підозру бойовику, який катував полонених у донецькій в'язниці «Ізоляція»

Укрінформ
Одному з бойовиків, який катував полонених у підпільній в’язниці «Ізоляція», що розташована в окупованому Донецьку, заочно повідомили про підозру.

Як передає Укрінформ, про це 1 лютого повідомляє у Фейсбуці відділ інформаційної політики Донецької обласної прокуратури.

Досудовим розслідуванням встановлено, що з 2016 року 38-річний учасник незаконного воєнізованого формування так званого «Министерства государственной безопасности», що контролюється РФ, у Донецьку, в приміщенні колишнього заводу ізоляційних матеріалів, де бойовики облаштували «катувальну базу», силоміць утримував цивільних осіб, полонених військовослужбовців ЗСУ та інших формувань, задіяних у проведенні АТО/ООС.

На території ПрАТ «Ізоляція» зловмисник разом із іншими особами годинами катували полонених електричним струмом, били їх, тримали в нелюдських умовах без їжі та води, а також примушували до тяжкої праці.

Досудове розслідування здійснюється співробітниками слідчого управління ГУ НП в Донецькій області.

Наразі встановлюється коло потерпілих осіб, а також інших учасників НЗФ РФ, причетних до скоєння вказаних злочинів. Розслідування йде у рамках кримінального провадження по ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 149, ч. 1 ст. 258-3, ч. 1 ст. 260 КК України.

Читайте також: СБУ оголосила в розшук бойовика, який катував українських військових

Як повідомляв Укрінформ, правоохоронці розслідують незаконне утримання цивільних осіб та військовослужбовців ЗСУ у «в’язниці МГБ ДНР», розташованій на території ПрАТ «Ізоляція» в окупованому Донецьку, і закликають громадян долучитися до збору доказів. Вже встановлено та допитано 29 потерпілих. Крім того, у жовтні 2020 року заочно повідомлено про підозру керівнику підпільної в’язниці «Ізоляція» за вчинення низки кримінальних правопорушень, серед яких порушення законів та звичаїв війни та торгівля людьми.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-