Агенції регіонального розвитку отримають 58,8 мільйона державної підтримки

Агенції регіонального розвитку отримають 58,8 мільйона державної підтримки

Укрінформ
Агенції регіонального розвитку отримають 58,8 мільйонів гривень з державного бюджету на реалізацію 9 проєктів в рамках секторальної бюджетної програми Мінрегіону.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства розвитку громад територій.

"Вперше в історії України 11 Агенцій регіонального розвитку отримають 58,8 мільйонів гривень з державного бюджету на реалізацію 9 проєктів в рамках секторальної бюджетної програми Мінрегіону. Проєкти мають бути реалізовані впродовж наступних трьох років", - йдеться у повідомленні.

Зауважують також, що наразі Агенції регіонального розвитку (АРР) створені в 19 областях України. Вони працюють як офіс з надання консультацій і практичної допомоги щодо підготовки та реалізації програм і проєктів регіонального розвитку. Завдяки їх роботі вдається поєднувати зусилля державної, регіональної, місцевої влади, громадськості та приватного сектору.

«Саме експерти Агенцій регіонального розвитку спроможні давати чітку оцінку сильних сторін і точок майбутнього зростання регіонів, надавати підтримку місцевій владі у стратегічному плануванні та підготовці проєктів розвитку, які після реалізації принесуть нові робочі місця, а отже зростання економіки. », – зазначає Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов.

У 2021 році Агенції регіонального розвитку отримають від Мінрегіону реальну фінансову підтримку на свою діяльність. Це – Київська, Вінницька, Житомирська, Черкаська, Чернігівська, Рівненська, Закарпатська області. А завдяки співпраці між регіонами, Закарпатська і Житомирська АРР подали на другий конкурс секторальної підтримки проєкти, які передбачають також фінансову підтримку Чернівецької, Івано-Франківської, Тернопільської та Львівської областей.

В цілому, Агенції були розробниками та заявниками 41 проєкту, 9 з яких перемогли в рамках другого конкурсного відбору проєктів, які можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного бюджету, отриманих від ЄС.

«Однією з стратегічних цілей Мінрегіону є підвищення ефективності управління регіональним розвитком. Операційна ціль – створити функціонуючі Агенції регіонального розвитку у кожному регіоні», – наголошує заступник Міністра розвитку громад та територій Іван Лукеря.

Читайте також: Мінрегіон опублікував атлас нового адмінустрою України

Наразі АРР ще не створені в Миколаївській, Одеській, Сумській, Харківській, Херсонській областях. При цьому, в низці регіонів, де Агенції існують, їх робота не є достатньо ефективною. Тому команда Мінрегіону вже працює над дорожньою картою створення мережі АРР по всій країні та вдосконаленням їх роботи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-