Понад 3300 пам’яток Львівщини та Харківщини внесли до Держреєстру

Понад 3300 пам’яток Львівщини та Харківщини внесли до Держреєстру

Фото
Укрінформ
Міністерство культури та інформаційної політики України занесло до Державного реєстру нерухомих пам’яток України 3307 пам’яток культурної спадщини у Львівській та Харківській областях.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба МКІП.

«Серед пам’яток «Комплекс палацу Семенських-Левицьких» по вул. Пекарській, 19 у м. Львові, збудований за проектом архітектора Ф. Баумана на замовлення графа Костянтина Семенського, посла Галицьких штатів, дідича містечка Магерова; «Прибутковий будинок архітектора Юзефа Сосновського» по вул. Генерала Чупринки, 52 у м. Львові, збудований в псевдоготичному стилі з елементами венеційської готики; «Комплекс монастиря Францисканок» по вул. Лисенка, 41- 45 у м. Львові, збудований за проектом відомого архітектора Юліана Захаревича; «Будинок інституту, в якому працювали В. Я. Данилевський і Є. К. Приходькова» по вул. Алчевських, 10 у м. Харкові; «Пам'ятний знак українському письменнику М. Хвильовому» по вул. Пушкінській, 87 у м. Харкові», - ідеться в повідомленні.

Комплекс монастиря Францисканок по вул. Лисенка, 41-45 у м. Львові

«Прибутковий будинок архітектора Юзефа Сосоновського» по вул. Генерала Чупринки, 52 у м. Львові

Читайте також: На Тернопільщині інвентаризували пам’ятки сакральної скульптури

Як зазначається, пам’ятки занесено МКІП на підставі Закону України «Про охорону культурної спадщини» наказами від 14 січня та від 18 січня 2021 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-