На Київщині діти «кіборгів» та учасників АТО/ООС поколядували

На Київщині діти «кіборгів» та учасників АТО/ООС поколядували

Фото, відео
Укрінформ
З нагоди свята Різдва діти «кіборгів», захисників Донецького аеропорту, та загиблих учасників АТО/ООС, якими опікується ГО «Серця Кіборгів», на Київщині долучилися до всеукраїнської акції «Нагодуй птахів узимку», а також поколядували в домі легендарного Кіборга Анатолія Свирида.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Як розповів Анатолій Свирид, засновник ГО «Серця Кіборгів», діти загиблих Героїв розмістили в скверах і парках Бучі годівнички для птахів. А опісля отримали новорічні подарунки.

На Різдво на Київщині діти Кіборгів та учасників АТО/ООС поколядували і нагодували птахів

Акція була погоджена із владою Бучі, й локації, де розташувати годівниці, визначав керівник місцевого Зеленбуду Віктор Галущак.

«Домовились про подальшу співпрацю, оскільки вони про це тільки мріяли, а ми взяли і реалізували. Для мене Різдво – це головне свято! День народження Бога, який нас підтримує в найкритичніші моменти нашого життя і надихає на вчинки. Добрі справи треба намагатись робити постійно. А тим паче - в такий святковий час», - каже Кіборг Свирид.

Анатолій Свирид – захисник Донецького аеропорту у 2014-2015 рр. (позивний «Спартанець») у складі 81-ї окремої аеромобільної бригади ВДВ ЗСУ. У ніч із 20 на 21 січня 2015 року, отримавши у Донецькому аеропорту значні осколкові поранення та чергову контузію, не зважаючи на свій тяжкий стан, Свирид став проводити перемовини з бойовиками з незаконних збройних формувань із проханням створити коридор для вивезення важкопоранених для надання термінової медичної допомоги. І домігся свого, проте бойовики його взяли у полон. Такою ціною врятував життя п'ятьом важкопораненим українським захисникам Донецького аеропорту. Звільнений з полону 21 лютого 2015 року за обміном.

У грудні 2015 року, разом зі своїми бойовими побратимами, Свирид заснував громадську організацію «Серця Кіборгів», яка опікується понад 500 дітьми з усієї України, чиї тати або мами є учасниками АТО/ООС на території Донецької та Луганської областей, серед них і 260 дітей із родин загиблих Героїв. Для дітей проводять екскурсії, майстер-класи, патріотичні зустрічі в музеях, школах та ліцеях, фестивалі, тематичні свята, футбольні матчі, турніри з рукопашного бою, походи в кіно, театри тощо. Загалом за свою діяльність ГО «Серця Кіборгів» організувала заходи для понад 50 тис. дітей та дорослих. Із початку 2016 року «Серця Кіборгів» провели понад тисячу різних благодійних заходів, і за допомоги небайдужих оздоровили понад 1500 дітей та дорослих не лише в Україні, а й за кордоном.

Читайте також: У Стамбулі провели різдвяну літургію українською та відзначили отримання Томосу

Як повідомлялось, загальнодержавна акція "Нагодуй птахів узимку" започаткована за ініціативи Державного агентства лісових ресурсів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-