Помер чоловік, якому пересадили серце у Львові

Помер чоловік, якому пересадили серце у Львові

Укрінформ
Тридцятирічному жителю Мукачева Закарпатської області, якому 25 грудня у Львові пересадили серце, помер.

Це підтвердив кореспондентові Укрінформу медичний директор з анестезіологічної роботи Клінічної лікарні швидкої медичної допомоги Львова Іван Міськів.

«Пацієнт Едуард, якому нещодавно було проведено пересадку серця в нашій клініці, на жаль, минулої ночі помер. Смерть наступила внаслідок поліорганної недостатності, тобто у пацієнта загострилась печінкова та ниркова недостатність», - повідомив лікар.

В медзакладі зазначили, що пересаджене серце працювало добре, жодних претензій до його роботи не було. Пацієнт за сумісністю повністю підходив з донором, операція пройшла успішно. Щоб налагодити роботу нирок і печінки лікарями було проведено кілька сеансів гемодіалізу, гемодифільтрації, однак ці заходи не дали бажаного результату.

«Ми були сьогодні на патолого-анатомічному дослідженні, жодних претензій по серцю немає. Воно прижилося», - додав лікар.

Як повідомляв Укрінформ, 25 грудня у Львівській клінічній лікарні швидкої допомоги пересадили серце чоловікові з Мукачева. Донором стала 42-річна львів’янка. Після того, як її мозок помер, мама, чоловік і син погодилися на донорство, аби серце рідної людини продовжило битися, подарувавши шанс на життя молодому татові двох дітей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-