ЦВК визнала обраними селищного та сільського голів на Київщині та Полтавщині

ЦВК визнала обраними селищного та сільського голів на Київщині та Полтавщині

Укрінформ
Центральна виборча комісія визнала Юрія Прилипка обраним Гостомельським селищним головою, а Валентину Городянко - обраною Пришибським сільським головою.

Про це передає Укрінформ із посиланням на Управління комунікації Секретаріату ЦВК.

Зазначається, що під час засідання ЦВК визнала протиправною бездіяльність Гостомельської селищної територіальної виборчої комісії Бучанського району Київської області щодо неприйняття нею рішення про визнання особи обраною селищним головою та неоприлюднення результатів перших виборів Гостомельського селищного голови шляхом опублікування відповідного повідомлення в місцевому друкованому ЗМІ. А також – щодо невиконання рішення виборчої комісії вищого рівня.

Як повідомлялося, 29 грудня 2020 року Комісія врахувала протиправну бездіяльність Гостомельської селищної територіальної виборчої комісії Бучанського району Київської області щодо прийняття рішення про визнання Прилипка Ю.І. обраним Гостомельським селищним головою на перших місцевих виборах 25 жовтня 2020 року. А також – вважала за необхідне на підставі протоколу про результати голосування з перших виборів Гостомельського селищного голови самостійно прийняти відповідне рішення.

На підставі відповідного протоколу про результати голосування ЦВК визнала Юрія Прилипка обраним Гостомельським селищним головою. Результати вказаних перших виборів мають бути офіційно оприлюднені в місцевому друкованому ЗМІ.

30 грудня 2020 року Комісія на своєму засіданні провела повторний підрахунок голосів виборців з виборів Пришибського сільського голови Кременчуцького району Полтавської області 25 жовтня 2020 року на виборчих дільницях № 530302, 530303, 530304, 530408, 530409, а також № 530394 (з урахуванням висновків судових рішень), і за його результатами склала відповідні протоколи. А також – встановила результати голосування з виборів Пришибського сільського голови та склала відповідний протокол про результати голосування в єдиному одномандатному виборчому окрузі.

Читайте також: ЦВК просить уряд профінансувати повторні вибори у деяких громадах

"Таким чином на підставі вказаного протоколу ЦВК визнала Городянко Валентину Іванівну обраною Пришибським сільським головою. Результати вказаних виборів мають бути офіційно оприлюднені в місцевому друкованому засобі масової інформації", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні 25 жовтня 2020 року відбулися місцеві вибори.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-