У Запоріжжі провели автопробіг на честь річниці з дня народження Бандери

У Запоріжжі провели автопробіг на честь річниці з дня народження Бандери

Фото
Укрінформ
З нагоди 112-ї річниці з дня народження лідера ОУН Степана Бандери у Запоріжжі провели автопробіг та зібрали підписи під зверненням про повернення йому звання Герой України.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Постать Степана Бандери перетворилась на символ визвольних змагань українців. Країна-агресор нас усіх називає "бандерівцями", і це, мабуть, найбільше визнання. Окрім автопробігу, сьогодні ми хочемо зібрати підписи та звернутись до президента, щоб Бандері повернули звання Героя України", - прокоментував учасник щорічного автопробігу до дня народження Степана Бандери Костянтин Денисов.

Автопробіг на честь Степана Бандери в Запоріжжі / Фото: Дмитро Смольєнко, Укрінформ

Організаторами акції виступили ВО "Свобода" та націоналістичні організації.

У зверненні до Президента Володимира Зеленського запоріжці просять повернути звання Героя України (посмертно) Степану Бандері за "незламність духу у відстоюванні національної ідеї, виявлені героїзм і самопожертву в боротьбі за незалежну Українську державу".

Як повідомляв Укрінформ, раніше Тернопільська обласна рада звернулась до Президента Володимира Зеленського повернути звання Героя України Роману Шухевичу і Степану Бандері.

Читайте також: Смолоскипна хода у центрі Києва відбулася без порушень - поліція

Свого часу Президент Віктор Ющенко підписав Указ про присвоєння звання Героя України (посмертно) Шухевичу і Бандері.

Однак за часів президентства Віктора Януковича Донецький окружний адміністративний суд визнав незаконним присвоєння цих звань та аргументував своє рішення тим, що звання було присвоєно нібито з порушенням чинного законодавства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-